3.5.12

Περιοδεία Νάντιας σε Καλαμάτα, Φιλιατρά και Κυπαρισσία !!

Το πρωί της Τετάρτης, 02/05/12, η κα. Γιαννακοπούλου παρευρέθη στον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου Θουρίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και στη συνέχεια περιόδευσε στις δημόσιες υπηρεσίες και τις δομές της αυτοδιοίκησης στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Καλαμάτας όπου συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με το Διοικητή, κ. Γιώργο Μπέζο στον οποίο εξέφρασε τη χαρά και ικανοποίησή της για την επικείμενη ολοκλήρωση της νέας δομής του ΟΚΑΝΑ στην Καλαμάτα σε χώρο πλησίον του Νοσοκομείου, όπου πλέον οι εξαρτημένοι συμπολίτες μας θα μπορούν να απευθύνονται. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τις υποδομές της Περιφέρειας, του Διοικητηρίου, του Δικαστικού Μεγάρου και της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και εργαζομένους και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εργασιακό τους περιβάλλον και στην εξυπηρέτηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων.
Το πρωί της Πέμπτης, 03/05/13, η κα. Γιαννακοπούλου παρευρέθη στη δοξολογία και τον εορτασμό της Αγίας Μαύρας στα Φιλιατρά, ενώ στη συνέχεια περιόδευσε στην αγορά των Φιλιατρών και κατέληξε στην πλατεία όπου συνομίλησε με συμπολίτες και πολιτικούς της φίλους για τοπικά ζητήματα και κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, όπου τόνισε την ανάγκη α) τόνωσης της εξωστρέφειας του αγροτικού μας προϊόντος, β) κατανομής των οικονομικών ενισχύσεων με πλήρη διαφάνεια, γ) ενίσχυσης του οικονομικού παραγωγικού ρόλου των ενεργών αγροτών, δ) στροφής σε μέτρα που ενισχύουν τη μικρή, εξειδικευμένη και υψηλής ποιότητας παραγωγή τοπικής κλίμακας και ε) έμφασης στη βιολογική γεωργία, με αναδιανομή των πόρων, ενδυνάμωση των μικρών εκμεταλλεύσεων και των μικρομεσαίων παραγωγών και στήριξη και διευκόλυνση της πρόσβασης σε γη για τους νέους αγρότες.
Στο τέλος της περιοδείας της επισκέφτηκε τις δημόσιες υπηρεσίες της Κυπαρισσίας, όπου συζήτησε με τους υπαλλήλους για τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις και την εξεύρεση λύσεων για την ανάσχεση της ύφεσης που θα συνίσταται από την αξιοποίηση των υλικών και ανθρώπινων πόρων που παραμένουν αναξιοποίητοι καθώς, όπως υπογράμμισε, «η Ελλάδα είναι γεμάτη από τέτοιους πολύτιμους πόρους που μπορούν να την μεταμορφώσουν».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου