4.5.12

ΕΚΛΟΓΕΣ -Σήμερα πέφτει η αυλαία !

Ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων, δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών με τους πολιτικούς αρχηγούς να δίνουν την τελική μάχη για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων τους και την προσέλκυση των αναποφάσιστων.
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μιλήσει στις 19.00 στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κινήματος στο Σύνταγμα, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θα απευθύνει ομιλία στην Αλεξανδρούπολη.
Σε συγκέντρωση εργαζομένων του ξενοδοχείου Metropolitan θα μιλήσει στις 13:00 η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα στις 20:00 στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας». Στις 20.0 θα γίνει και η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.
Σε νέους και νέες θα μιλήσει στις 16:30 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο «Αθηναΐδα» στον Βοτανικό. Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα μιλήσει στις 19.00 ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος.
Έκκληση στα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τη μάχη των εκλογών καθώς τώρα «οι αναποφάσιστοι γέρνουν την πλάστιγγα» απηύθυνε χθες από τη Ρόδο οΕυάγγελος Βενιζέλος .
Ασκησε επίσης κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι η εμμονή του περί αυτοδυναμίας δείχνει άγνοια κινδύνου ενώ κατηγόρησε τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα ότι καλλιεργούν την ψευδαίσθηση στον ελληνικό λαό και ότι επιδιώκουν την «αλβανοποίηση» της χώρας.
Μήνυμα ενότητας και ελπίδας έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Ζάππειο. Ζήτησε από τους πολίτες ισχυρή εντολή, ενώ για ακόμη μία φορά αρνήθηκε κατηγορηματικά να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ .
Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας τον για εξαπάτηση των πολιτών καθώς «τη μια λέει ότι δεν θα τα θυσιάσουμε όλα στο ευρώ και την άλλη ότι θα διαπραγματευτεί μέρος του χρέους»
Την πεποίθησή του πως «από Δευτέρα θα έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας και θα ανατρέψει τη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία» εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια  .
Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα διατηρήσει την αξιοπρέπεια της ή θα την εκχωρήσει στους δανειστές και εκβιαστές της, υποστήριξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του ΛΑ.Ο.Σ. στη Θεσσαλονίκη .
Η ψήφος στη Δημοκρατική Αριστερά είναι ψήφος απόρριψης της μιζέριας, της αδικίας και του φόβου και ψήφος πίστης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τόνισε, μεταξύ άλλων, οΦώτης Κουβέλης μιλώντας στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα «Ι. Βελλίδης». Κάλεσε τους ψηφοφόρους «να τιμωρήσουν αυτούς που μας έφεραν ως εδώ», χαρακτηρίζοντάς τους «αρχιτέκτονες του χάους» που τώρα ζητούν «συγχωροχάρτι» και «κινδυνολογούν».
Βολές «στους αδιόρθωτους των τέως "μεγάλων" κομμάτων και στη «λαϊκιστική συμμαχία της δραχμής» εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι, επιμένοντας πως υπάρχει «ο τρίτος δρόμος» της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
«Τους λέμε από εδώ, από το Ηράκλειο πως είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας την Κυριακή στις 6 Μάιου», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην Κρήτη.
Για υποκρισία κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά η Λούκα Κατσέλη μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στο δημαρχείο Αχαρνών. Υπογράμμισε ότι η Κοινωνική Συμφωνία θέλει να σταματήσει «τον κατήφορο που συμπαρασύρει στο διάβα του νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εξαθλιώνει εργαζόμενους και μισθωτούς, και οδηγεί τους νέους στην ανεργία»  .
«Χρειάζεται μία σκληρή διαπραγμάτευση με τους τροϊκανούς, οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν χωρίς διλήμματα», τόνισε η υποψήφια των Οικολόγων - Πράσινων στη Β' Αθήνας, Ιωάννα Κοντούλη, σε συγκέντρωση - συζήτηση με πολίτες στο θεατράκι της Πλατείας Κουμουνδούρου, μπροστά από τα γραφεία τους, με την οποία έκλεισαν την εκλογική τους εκστρατεία στην Αθήνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου