3.5.12

Πραγματοποιήθηκε η εκταφή του πτώματος του Κώστα Τσαλικίδη !!

Πραγματοποιήθηκε το πρωί η εκταφή του πτώματος του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, από το κοιμητήριο Αγίου Βασιλείου Περιστερίου, μετά τη σχετική εντολή του εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση, στο πλαίσιο της νέας έρευνας που διενεργεί για τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της VODAFONE.
Η διαδικασία έγινε παρουσία στελεχών του τμήματος Ανθρωποκτονιών και των τεχνικών συμβούλων που έχει διορίσει η οικογένεια Τσαλικίδη.
Ο 39χρονος Κώστας Τσαλικίδης είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό στις 9 Μαρτίου 2005.
Ο θάνατός του συνδέθηκε με το «σκάνδαλο των υποκλοπών» σε βάρος μελών της τότε κυβέρνησης και άλλων προσώπων, μέσω παράνομου λογισμικού συνακρόασης.
Η οικογένεια του 39χρονου, από την αρχή διατυπώνει τη βεβαιότητα ότι ο θάνατος είναι αποτέλεσμα δολοφονικής ενέργειας.
Η δικογραφία, που δύο φορές έχει τεθεί στο αρχείο ως αυτοκτονία, έχει ανασυρθεί και εξετάζεται από τον κ. Λακαφώση, μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειας του εκλιπόντος προς την Εισαγγελία.
Ο εισαγγελέας αναμένει πλέον τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εξετάσεων που θα διενεργηθούν στα υπολείμματα τριχών, τοξικολογικές ακτινοσκοπήσεις κ.α., που συνέλεξαν σήμερα οι αρμόδιοι κατά την εκταφή.
Μεταξύ άλλων, στην αίτησή της, η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη -εν ζωή σχεδιαστή δικτύου και διευθυντή Τεχνολογίας της εταιρίας VODAFONE- επικαλέστηκε, για την εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης και την αξιολόγηση των στοιχείων που έγινε, κατ΄εντολήν της από τον ιατροδικαστή Steven B. Karch, καθηγητή της ιατροδικαστικής στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου, πρώην ιατροδικαστή στην πόλη Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ και μέλους της Εθνικής Ενώσεως Ιατροδικαστών των ΗΠΑ, ο οποίος θεωρεί ότι «η υπόθεση της αυτοκτονίας πρέπει μάλλον να αποκλεισθεί και πως εκείνη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δείχνει κατά πολύ ισχυρότερη, με πιθανότερο μηχανισμό θανάτωσης του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη τη χρήση κάποιας τοξικής ουσίας και την, εν συνεχεία, ακούσια απαιώρησή του μετά την εξουδετέρωσή του».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου