5.5.12

ΧΑΛΑΡΑ...η σημερινή ημέρα για τους Πολιτικούς αρχηγούς !!

Μετά την ένταση της προεκλογικής περιόδου, και ιδιαίτερα της τελευταίας της εβδομάδας, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων βρήκαν σήμερα την ευκαιρία να χαλαρώσουν, αναμένοντας την αυριανή εκλογή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι γεύμα στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, συντάκτες του ρεπορτάζ του κόμματος. Η συνάντηση κράτησε αρκετή ώρα, σε κλίμα καλής διάθεσης, με ελάχιστες και μη ουσιώδεις αναφορές για τις αυριανές εκλογές και τα αναμενόμενα αποτελέσματά τους, καθώς και για το πολιτικό κλίμα και τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν από τη Δευτέρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία από τις λίγες αναφορές του στις αυριανές εκλογές, ο κ. Βενιζέλος περιορίστηκε να πει ότι ο λαός ξέρει τι θα κάνει, μη δίνοντας άλλη συνέχεια. Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι θα ήταν παρακινδυνευμένο να γίνουν προβλέψεις για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις για το επόμενο εξάμηνο, δεδομένου ότι και η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ρευστή και είναι άγνωστο ακόμα πώς θα επηρεάσει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις η διαγραφόμενη ανάδειξη του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας.

Το απόγευμα, ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου αύριο το πρωί στις 10.30 θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα, όπου νωρίς το απόγευμα, πριν από το κλείσιμο της κάλπης, θα προεδρεύσει, στην Ιπποκράτους, της συνεδρίασης της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ, Α .Σαμαράς


 Στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε το μεσημέρι στην αγορά της πόλης, όπου χαιρέτησε γνωστούς, φίλους του, αλλά και περαστικούς, ενώ σταμάτησε για καφέ στο κέντρο. Ο κ. Σαμαράς αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για την Πύλο, όπου αύριο το πρωί κατά τη συνήθη τακτική του, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Φωτο από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η γγ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα

Το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στη Λαμπρινή επισκέφθηκε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συνομίλησε με περαστικούς και μέλη του κόμματος. Η κ. Παπαρήγα θα ψηφίσει αύριο το πρωί στην Πετρούπολη. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης Χαλαρή συζήτηση με δημοσιογράφους είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος αύριο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Παλαιό Φάληρο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας

Το έθιμο του... χαλαρού Σαββάτου, της τελευταίας ημέρας πριν από τις εκλογές που οι αρχηγοί των κομμάτων περνούν χωρίς πολιτική δραστηριότητα, τήρησε και αυτή τη φορά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με κομματικά στελέχη και δημοσιογράφους. Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Μ. Γλέζος, καθώς και υποψήφιοι βουλευτές όπως Δ. Παπαδημούλης, ο Π. Σκουρλέτης, ο Δ. Στρατούλης και δημοσιογράφοι συναντήθηκαν σε μεζεδοπωλείο στο Μοναστηράκι. Ο κ. Τσίπρας έγινε αποδέκτης πολλών συγχαρητηρίων και θετικών σχολίων για τον εκλογικό αγώνα από τα κομματικά στελέχη. Το χαλαρό κλίμα δεν εμπόδισε όλους να κάνουν εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ και ο κ. Τσίπρας παρά την κόπωση, αφού περιόδευσε στις περισσότερες πόλεις της χώρας, ήταν σε πολύ καλή διάθεση, ενώ φανερή ήταν η αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ελάχιστα στη θέση του, καθώς πήγε σε όλα τα τραπέζια, χαιρέτησε τους προσκεκλημένους έναν έναν και συζήτησε μαζί τους, κυρίως για το κλίμα των εκλογών και τις εμπειρίες του από την προεκλογική εκστρατεία. Ο κ. Τσίπρας θα ψηφίσει στις 11 π.μ. στο 633ο τμήμα Αθήνας και νωρίς το βράδυ θα μεταβεί στα γραφεία του ΣΥΝ στην πλατεία Κουμουνδούρου για να παρακολουθήσει τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης

 Σε στέκι των Αθηνών, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αντήλλαξε απόψεις με δημοσιογράφους. Αύριο ο κ. Κουβέλης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σε σχολείο του Περιστερίου.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος

Στο Περιστέρι και το Πέραμα βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα ψηφίσει αύριο σε εκλογικό τμήμα του Έβρου, όπου είναι υποψήφιος.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντ. Μπακογιάννη

Χαλαροί ρυθμοί σήμερα για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη που επέλεξε να βρεθεί, λίγο πριν από τις κάλπες, στο Ηράκλειο. Η κ. Μπακογιάννη έφθασε το πρωί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και στη συνέχεια είχε επαφές με στελέχη και οπαδούς της ΔΗΣΥ. Επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι και ακολούθως έκανε βόλτα στην αγορά και κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, όπου συνομίλησε με πολίτες.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας το απόγευμα θα συνεχίσει την επίσκεψη στο Σίσι, τη Νεάπολη και τον 'Αγιο Νικόλαο Λασιθίου. Η κ. Μπακογιάννη θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Γυμνάσιο του Βενεράτου και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λ. Κατσέλη

Έκκληση σε όλους τους ψηφοφόρους να προσέλθουν αύριο στις κάλπες, να ψηφίσουν έπειτα από σκέψη και να αναδείξουν τους καλύτερους, σ’ αυτές τις κρίσιμες εκλογές για τη χώρα, έκανε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη. Σε μια φιλική κουβέντα, που έκανε με συνεργάτες της, μια μέρα πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, για τις πρώτες εκτιμήσεις μετά την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας, η κ. Κατσέλη δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου: «Είμαστε εδώ να χαλαρώσουμε, να συζητήσουμε τις εντυπώσεις μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να πάει να ψηφίσει και να σκεφτεί πολύ πριν να ρίξει το “βόλι” του. Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες και χρειαζόμαστε τους πιο άξιους να μπούνε στη Βουλή».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου