3.6.12

Έχετε ραγάδες; Τρόποι για να τις αντιμετωπίσετε!

 «Σπάει» το δέρμα, «ανοίγει» και εμφανίζονται γραμμές με κόκκινο χρώμα που σταδιακά ασπρίζει και γίνεται ουλώδης ιστός. Οι ραγάδες ταλαιπωρούν όλο και περισσότερες γυναίκες, αλλά και άντρες, που θέλουν να τις ξεφορτωθούν!
Μάθετε πώς μπορείτε να τις προλάβετε ή να βελτιώσετε την όψη τους.
Οι ραγάδες προκαλούνται από απότομη αύξηση βάρους, από την έλλειψη της ελαστικότητας της επιδερμίδας, λόγω της κακής ποιότητας κολλαγόνου και ελαστίνης, σε συνδυασμό με ορμονικούς και κληρονομικούς παράγοντες και εμφανίζονται σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, στήθος, βραχίονες.
Τρόποι πρόληψης
Αποφύγετε τις αυξομειώσεις στο βάρος σας: Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με τροφές που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συντελούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας (άπαχα γαλακτοκομικά, κοτόπουλο), βιταμίνη Α, η οποία δίνει ελαστικότητα στο δέρμα (συκώτι, λαχανικά), βιταμίνη C που ενισχύει το κολλαγόνο και βοηθά στη σφιγηλότητα του δέρματος (πορτοκάλι, φράουλες κ.λπ.), βιταμίνη Ε και σελήνιο που είναι αντιοξειδωτικά (ελιές, σπόροι, δημητριακά), φλαβονοειδή που μειώνουν τη φλεγμονή (κόκκινο κρασί, μαύρη σοκολάτα, πράσινο τσάι, σταφίδες).
Ενυδατώστε τον οργανισμό σας: Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας, πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, γιατί η αφυδάτωση θεωρείται αιτία πρόκλησής τους.
Οι ειδικοί λένε ότι οι ραγάδες αποτελούν ένα είδος ουλών του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος στόχος τους είναι πάντα η βελτίωσή τους και όχι απαραίτητα η εξαφάνισή τους. Ωστόσο, μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε:
Με εξειδικευμένα προϊόντα: Φροντίστε τα προϊόντα που θα επιλέξετε να περιέχουν καλέντουλα και βιταμίνη Ε, τα οποία επανορθώνουν την επιδερμίδα και δρουν επουλωτικά, αμυγδαλέλαιο που είναι μαλακτικό, βιταμίνη Α και ειδικά το παράγωγό της τρινιτονίνη ή ρετινόλη Α, η οποία δρα άμεσα στα κύτταρα του δέρματος και βοηθά στην απολέπιση και τη δημιουργία νέων υγιών κυττάρων, αυξάνοντας, παράλληλα, την παραγωγή του κολλαγόνου.
Με πίλινγκ: Αφαιρούνται κάποιες επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, διεγείροντάς το να αναπαραχθεί. Απαιτείται προσοχή, καθώς το δέρμα στην περιοχή των ραγάδων είναι πολύ λεπτό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου