28.7.12

Ερευνητές εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα κερδίσει 6 μετάλλια


ΟΠΩΣ συνηθίζεται, με το που άρχισαν  οι Ολυμπιακοί Αγώνες διάφοροι ερευνητές προβαίνουν σε προβλέψεις για τον αριθμό των μεταλλίων που θα κατακτήσει κάθε χώρα. Γερμανοί οικονομολόγοι και στατιστικολόγοι προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα κατακτήσει εφέτος στο Λονδίνο συνολικά έξι μετάλλια έναντι τεσσάρων (δύο αργυρών και δύο χάλκινων) που κατέκτησε στο Πεκίνο το 2008.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ruhr-Universitat του Μπόχουμ προβλέπουν ότι η χώρα μας θα καταταγεί 37η έως 44η στη λίστα των μεταλλίων, έχοντας ίδια «συγκομιδή» με άλλες οκτώ χώρες (Βουλγαρία, Κροατία, Δανία, Ινδία, Μεξικό, Σλοβενία, Σουηδία και Ταϊλάνδη).

Πρώτη σε μετάλλια προβλέπεται να είναι η Κίνα (102) και ακολουθούν ΗΠΑ (100), Ρωσία (71), Βρετανία (57), Αυστραλία (43), Γαλλία (39), Γερμανία (36), Ν. Κορέα (31) και Κούβα (29).

Η εκτίμηση των Γερμανών ερευνητών λαμβάνει υπόψη της μια ποικιλία στατιστικών παραμέτρων (αθλητικών, δημογραφικών, πολιτικών, οικονομικών και πολιτισμικών), που τροφοδοτούνται σε ένα οικονομετρικό μοντέλο από το οποίο προκύπτουν οι προβλέψεις.

Είναι αξιοσημείωτο ότι εφαρμόζοντας αναδρομικά το ίδιο μοντέλο στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Γερμανοί οικονομολόγοι βρήκαν ότι καταφέρνει να «προβλέψει» το 97,4% των πραγματικών μεταλλίων που δόθηκαν στην Αθήνα το 2004 και το 96,9% των μεταλλίων του Πεκίνου το 2008. Είναι εξίσου αξιοσημείωτο ότι μια άλλη εκτίμηση που έγινε από ερευνητές της ολλανδικής εταιρίας αθλητικών στατιστικών ερευνών Infostrada Sports, η Ελλάδα πάλι προκύπτει ότι θα κατακτήσει έξι μετάλλια στο Λονδίνο. Και σε αυτή την πρόβλεψη η Κίνα προηγείται με 92 μετάλλια και ακολουθούν οι ΗΠΑ (88, αλλά με περισσότερα χρυσά), Ρωσία (83), Βρετανία (64) και Γερμανία (59).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου