28.7.12

ΕΝΑΡΞΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ..Έκλεψε την παράσταση η Βασίλισσα


Οι βουκολικές σκηνές από την αγγλική εξοχή του 18ο αιώνα, οι καμινάδες εργοστασίων και η βιομηχανική επανάσταση, η αγγλική λογοτεχνία, πολλή μουσική για κάθε γούστο, αλλά και μπόλικες δόσεις βρετανικού φλεγματικού χιούμορ ενορχηστρωμένες από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ και την παρουσία του κινηματογραφικού James Bond - κατά κόσμον Ντάνιελ Κρέεγκ - επιβεβαίωσαν το χολιγουντιανό χαρακτήρα της φαντασμαγορικής τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου
Το πρόσωπο, ωστόσο, που έκλεψε την παράσταση ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ. Το 2012 σημαδεύτηκε για τη βασίλισσα από δυο γεγονότα, το αδαμάντινο ιωβηλαίο των 60 χρόνων βασιλείας της, αλλά από το γεγονός ότι είναι πλέον ο μόνος ανώτατος Πολιτειακός άρχοντας που έχει κηρύξει δυο φορές την έναρξη Ολυμπιακών Αγώνων, μια φορά το 1976 στο Μόντρεαλ και άλλη μια στο Λονδίνο το 2012.
Το στάδιο ήταν κατάμεστο από περίπου 60.000 τυχερούς θεατές που πλήρωσαν το «αλμυρό» εισιτήριο, αλλά και δεκάδες ηγέτες. Μεταξύ αυτών, εκτός της οικοδέσποινας βασίλισσας Ελισάβετ, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβεντεφ και ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου