19.10.12

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλα τα Αγροτικά Ιατρεία !

Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες και από τα τέλη της άλλης εβδομάδας η Διοίκηση του Γ.Ν.Καλαμάτας θα έχει τη διάθεσή της τριάντα πέντε (35) φορητούς υπολογιστές και εκτυπωτές οι οποίοι θα καλύψουν ανάγκες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και στο τελευταίο χωρίο της Μεσσηνίας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση αυτής της προμήθειας ο Διοικητής του Γ.Ν.Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

« Με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είχαμε δηλώσει ότι βασικός μας στόχος ήταν η εξασφάλιση όλου εκείνου του εξοπλισμού πληροφορικής ώστε να μην υποχρεώνεται κανένας συμπατριώτης μας να μετακινείται από το χωριό του προκειμένου να συνταγογραφήσει τα φάρμακά του.

Μέχρι σήμερα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία. Δεν μπορούσε να γίνει όμως στα Αγροτικά Ιατρεία και αυτό αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα για όλους μας και ιδίως για τους κατοίκους πολλών χωριών.

Με τους φορητούς υπολογιστές ο κάθε γιατρός θα έχει την δυνατότητα συνταγογράφησης και στο τελευταίο οικισμό. Αυτό άλλωστε ήταν ο αρχικός μας στόχος.

Τέρμα λοιπόν  αυτή η ταλαιπωρία. Θα παρακολουθήσω προσωπικά την πορεία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλα τα αγροτικά ιατρεία. Το να μπορεί να συνταγογραφεί ο καθένας μας τα φάρμακά του χωρίς να ταλαιπωρείται αποτελεί βασική μας υποχρέωση και ευθύνη. Αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Οι πολίτες δεν χρειάζονται άλλα προβλήματα. Αρκετά έχουν.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου