19.10.12

Κατακόρυφη αύξηση των αποβολών λόγω ... κρίσης

Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν οι αποβολές λόγω… κρίσης, σύμφωνα με μαιευτήρες και γυναικολόγους.

Η εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος των οικογενειακών βαρών, οι μειώσεις σε μισθούς και οι αυξήσεις σε φόρους και προϊόντα είναι οι βασικές αιτίες του φαινομένου, που όπως διαπίστωσαν σε έρευνα που πραγματοποίησαν γιατροί της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου, έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου – Φεβρουαρίου 2010 το ποσοστό των παλίνδρομων κυήσεων επί του συνόλου των τοκετών στην Μαιευτική Κλινική του Αρεταίειου ήταν 1,5%. Το αντίστοιχο ποσοστό για το διάστημα Σεπτεμβρίου- Φεβρουαρίου 2011 εκτοξεύτηκε στο 4%.

Ο Γ. Κρεατσάς μιλώντας  σε εκδήλωση επεσήμανε ότι «…υπάρχει σημαντική αύξηση των παλίνδρομων κυήσεων τα τελευταία δύο χρόνια. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που χρήζει άμεσης διερεύνησης προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι παράγοντες κινδύνου. Πέρα από γενετικές ανωμαλίες του εμβρύου, κληρονομικά αίτια, το κάπνισμα, το αλκοόλ και την κακή διατροφή της εγκύου, πλέον, φαίνεται ότι ενοχοποιούνται και ψυχοσωματικοί παράγοντες που έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίσης και την ανασφάλεια που συνεπάγεται αυτή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην συνέντευξη Τύπου με θέμα «Κυήσεις – Αποβολές – Δημογραφικό και Οικονομική Κρίση», υπάρχει αύξηση του ποσοστού των παλίνδρομων κυήσεων από 2% στο 4% τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ δεν παρατηρείται ανάλογη  αύξηση των γεννήσεων.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, προκύπτει ότι οι γεννήσεις στην Ελλάδα για το 2011 ήταν 106.777, εκ των οποίων 54.990 ήταν αγόρια και 51.787 κορίτσια. Οι θάνατοι ήταν 110.729, εκ των οποίων 57.972 ήταν άνδρες και 52.757 γυναίκες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου