9.11.12

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2012

Tη λίστα με τους 20 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για το 2012 ανακοίνωσε το πρακτορείο Bloomberg, αναδεικνύοντας του δισεκατομμυριούχους που κινούν τα νήματα στη παγκόσμια οικονομία. 
Ολοι τους κατάφεραν να αυξήσουν την περιουσία τους συγκριτικά με πέρυσι από 12,8% που πέτυχε ο Λάρι Έλισον της ORACLE μέχρι 52,1% ο ισπανός Αμάνθιο Ορτέγα της Inditex με τα γνωστά καταστήματα Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka που φιγουράρει στο no 3 και είναι ο πρώτος ευρωπαίος στη λίστα ενώ ο ιδρυτής της ΙΚΕΑ Ινγκβαρ Κάμπραντ από τη Σουηδία έχασε μια θέση και είναι πλέον 5ος στη λίστα.

Κατά τ' άλλα εξακολουθεί να μην υπάρχει κάποιος ρώσος στη λίστα ενώ στη πρώτη θέση παραμένει ο μεξικανός Κάρλος Σλιμ  με ετήσια μεταβολή 25,3%  σε σύγκριση με πέρυσι ενώ και ο δεύτερος Μπιλ Γκέιτς αύξησε κατά 15,7% την περιουσία του συγκριτικά με πέρυσι.

Στη λίστα παραμένει η 90χρονη γαλλίδα μεγαλομέτοχος της L'Α Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ, ο 55χρονος ινδός Μουκές Αμπανί του ομίλου πετροχημικών Reliance Industries ο οποίος αύξησε και φέτος την περιουσία του κατά 21,8% (25% πέρυσι).

Επίσης στη λίστα του Bloomberg Markets εμφανίζονται, ο πασίγνωστος Γουόρεν Μπάφετ, οι αδελφοί Κοτς, οι οικογένεια Γουάλτον της Wall Mart, ο Μπερνάρ Αρνό της Louis Vuitton, o Τζεφ Μπέζος της Amazon και ο Λάρι Πέιτζ της Google καθώς και ο Στεφάν Περσόν της γνωστής αλυσίδας ένδυσης H&M. 

 Πηγή: Bloomberg

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου