9.11.12

Η Σούλα αποκάλυψε το «μπ@@@λο» της Ελληνικής Παιδείας

Η Σούλα από τη Λάρισα έκανε τη χορηγία αλλά τελικά επειδή τα δώρα ήσαν από έναν οίκο ανοχής... τα επιστρέψαμε...
Σάλος έγινε μετά την δημοσιοποίηση της είδησης πως ένας οίκος ανοχής δώρισε σε ένα σχολείο 3000 ευρώ για την αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος και μιάς βιβλιοθήκης. Αν πάντως την δωρεά έκανε κάποιος φοροφυγάς ή κάτοχος χοντρού πορτοφολιού που δεν ξέρουμε πως απέκτησε τα χρήματα, μάλλον δεν θα είχαμε πρόβλημα...! Θα βάζαμε και πλακέτα με το όνομα του «κυρίου επιχειρηματία»!
Στο άκουσμα της είδησης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης αντέδρασε και ζήτησε να επιστραφούν τα δώρα. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έκανε δεκτή την πρόταση, ζήτησε όμως δεσμεύσεις για τον εξοπλισμό του σχολείου με χρήματα από την Πολιτεία. Θα γίνει αυτό; Αγνωστο.
Η Σούλα μπορεί να έγινε χορηγός ομάδας στη Λάρισα, μπορεί την φανέλα με το όνομά της να φορούν έφηβοι, αλλά στο σχολείο δεν της επετράπη να χαρίσει ένα φωτοτυπικό μηχάνημα και μία βιβλιοθήκη. Το ζητούμενο όμως είναι τι έκανε η Πολιτεία για να μην φθάσουν οι γονείς να παρακαλούν τη Σούλα... να τους δώσει τα χρήματα.
Σ.Σ. Θα θέλαμε να ξέραμε πόσοι από εκείνους που δεν συμφωνούν με την Σούλα και την δωρεά της, έχουν αποδεχθεί τις... «υπηρεσίες» της, ακόμη και κρυφά από την «αγαπημένη» τους σύζυγο!
Δεν έχουν χρήματα και για πετρέλαιο 
Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία είναι το γεγονός πως για μια ακόμη φορά πολλά σχολεία δεν θα πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος και άλλων ΔΕΚΟ προκειμένου να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, κι αυτό για τι τα χρήματα δεν επαρκούν.
Μόλις προχθές μοιράστηκε στα σχολεία της Πάτρας η δεύτερη δόση της περσινής σχολικής χρονιάς, που δεν ξεπερνά τις 380.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα τα ανεξόφλητα παραστατικά των 280σχολείων της Πάτρας αγγίζουν τις 400.000 ευρώ, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Ανδρέα Φίλια.
Στο πλαίσιο αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων δεν πληρώνει τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, για να εξασφαλίσει το πετρέλαιο και να μην ξεπαγιάσουν οι μαθητές, ενώ σε κάποια σχολεία εκπαιδευτικοί και διευθυντές βάζουν το χέρι στην τσέπη για να καλυφθούν άλλες λειτουργικές ανάγκες.
Κανονικά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Ανδρέα Φίλια, τα σχολεία θα έπρεπε να έχουν πάρει την τρίτη δόση και να περιμένουν την τρίτη. Αντιθέτως αυτή που δόθηκε προχθές αποτελεί τη δεύτερη δόση της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου