9.11.12

Εντολή για σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής !!!

Εντολή να επισπευσθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο μελών της Χρυσής Αυγής που κατονομάστηκαν από το ΚΚΕ ότι επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το "Έθνος", η εισαγγελία - με αυτεπάγγελτη παρέμβασή της - ζητεί από το Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά να επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες της επίθεσης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως είχε περιγράψει ο δημοτικός σύμβουλο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, όλα ξεκίνησαν όταν μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) βρέθηκαν στο σχολείο προκειμένου να μοιράσουν προκηρύξεις και να ενημερώσουν τους μαθητές για την σημερινή απεργία.

Την ώρα εκείνη εμφανίστηκαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επιτέθηκαν λεκτικά και χτύπησαν τα μέλη του ΜΑΣ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Τα θύματα ενημέρωσαν για το περιστατικό μέλη του ΠΑΜΕ, που βρισκόταν στο εργοστάσιο της ΑΓΝΟ στην περιοχή και μετέβησαν στο σχολείο.

Λίγο αργότερα επέστρεψαν στο σημείο οι Χρυσαυγίτες «οπλισμένοι» με στειλιάρια, λοστούς και μαχαίρι και ακολούθησε συμπλοκή με μέλη του ΠΑΜΕ που έφτασαν στην περιοχή.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο άτομα από την πλευρά του ΠΑΜΕ.

«Η ομάδα των φασιστοειδών, με επικεφαλής γνωστά στελέχη μπράβους της Χρυσής Αυγής Διχταπανίδη και Παναγιωτίδη, αρχικά με βρισιές και απειλές επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να διώξουν τα μέλη της ΚΝΕ. Όταν διαπίστωσαν ότι η τρομοκρατία δεν είχε αποτέλεσμα επιτέθηκαν με γροθιές και ρόπαλα» είχε αναφέρει μετά το περιστατικό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δήμαρχος καταγγέλλει ξυλοδαρμό από υποψήφιο της Χρυσής Αυγής

Ο δήμαρχος Ερυμάνθου στην Αχαΐα, Θάνος Καρπής, καταγγέλλει υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής για ξυλοδαρμό του προέδρου της τοπικής κοινότητας Βασιλικού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο υποψήφιος χρυσαυγίτης βουλευτής, παρεμβαίνοντας σε διένεξη μεταξύ κατοίκων του χωριού Βασιλικό για κτηματικές διαφορές επιτέθηκε στον πρόεδρο της κοινότητας και τον ξυλοκόπησε.

Το συμβάν έληξε με την επέμβαση της Αστυνομίας, το μέλος της Χρυσής Αυγής συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου