17.12.12

Τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι...

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Δευτέρα. Ωστόσο, βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στα ανατολικά και νότια, αλλά από τη νύχτα στα δυτικά θα ενταθούν και πάλι.
Τα επόμενα 24ωρα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Οπως είπε στο Real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος:« Η εβδομάδα που ξεκινά θα χαρακτηριστεί από την επιδείνωση του καιρού που θα αρχίσει την Τρίτη από τα δυτικά και θα επεκταθεί την Τετάρτη σε όλη χώρα. Την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί, όμως το κρύο θα είναι τσουχτερό με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θερμοκρασία 8 με 10 βαθμούς κάτω από τις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σήμερα Δευτέρα». Οπως επισημαίνει ο κ. Γιανόπουλος:«Ένα νέο σύστημα θα δώσει το Σαββατοκύριακο και πάλι πολλές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας».

Το σκηνικό του καιρού τις ημέρες των Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, λέει στο Real.gr ότι:«Από τη Δευτέρα,παραμονή Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα , με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο. Έτσι η Τρίτη, ημέρα των Χριστουγέννων, θα κυλήσει με γενικά καλό καιρό και θερμοκρασίες καλές για την εποχή γύρω στους 14-18οC στα κεντρικά και νότια, 11-14οC στα βόρεια και χωρίς προβλήματα με τους ανέμους στα πελάγη. Τα χιόνια, που θα πέσουν στα χιονοδρομικά κέντρα , αυτήν την εβδομάδα , φαίνεται να διατηρούνται».
 Η πρόγνωση του καιρού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα σήμερα (17/12) στην Αττική περιμένουμε τοπικές βροχές από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στις θαλάσσιες παράκτιες περιοχές κυρίως της Μακεδονίας. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -3 (μείζον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα και θα ενισχυθούν ξανά το βράδυ από τα βορειοδυτικά. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 που σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες όπου στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες όπου στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες:

Την Τρίτη (18/12), περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις με την ιδία ένταση και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τέταρτη (19/12). Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, τη νύχτα, και από τα δυτικά, θα ασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση. Παγετός στα βόρεια.

Την Πέμπτη (20/12), στη δυτική Ελλάδα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από τη νύχτα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τοπικά ισχυρός παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά την Παρασκευή (21/12). Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά ορεινά και πιθανόν και στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα. Τοπικά ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (22/12), στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες αραιές νεφώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειανατολικά ορεινά και πιθανόν και στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τοπικά ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά.real.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου