28.2.13

Οι γυναίκες θέλουν μπλα μπλα, ενώ οι άντρες ..σεξ!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι οι άντρες έχουν στο μυαλό τους μόνο ένα πράγμα: το σεξ...
Και σύμφωνα με τους σύμβουλους του Relate, όσοι έχουν αυτή την κυνική άποψη φαίνεται πως έχουν δίκιο, μιας και η κινητήριος δύναμη των αντρών είναι το πώς θα κάνουν ακόμα περισσότερο σεξ!
Στον αντίποδα βρίσκονται οι γυναίκες που θέλουν να συζητάνε με το σύντροφό τους γενικά, αλλά και ειδικά για τα προβλήματα της σχέσης τους.
Η έρευνα, που βασίστηκε σε συνεντεύξεις με τους συμβούλους σχέσεων στους οποίους συχνά καταφεύγουν τα ζευγάρια που δεν έχουν επικοινωνία, κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι οι άντρες δεν παίρνουν ποτέ το «μήνυμα» ότι η σχέση τους είναι προβληματική, παρόλο που μπορεί να υπάρχουν εμφανή σημάδια.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν κάτι «μέχρι να βουλιάξει εντελώς το πλοίο της αγάπης», με πολλούς από εκείνους να πηγαίνουν σε συμβούλους σχέσεων λόγω αυτής τους της… αδυναμίας. Αλλά ακόμα και όταν το κάνουν, έχουν το δικό τους διαφορετικό τρόπο να το κάνουν.
Αντίθετα, οι γυναίκες είναι εκείνες που ψάχνουν ένα «βαθύτερο επίπεδο επικοινωνίας και κατανόησης» και χρησιμοποιούν αυτές τις συνεδρίες με συμβούλους ως μέσο για να δουν το πόσο υγιής είναι η σχέση τους, ενώ οι άντρες μένουν σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο.
Εκείνοι το βλέπουν ως ευκαιρία για να λύσουν τα όποια προβλήματα και ψάχνουν να δουν τι μπορεί να κάνουν για να μην επαναληφθούν και να πάρει πάλι τα «πάνω» της η σχέση τους.
Ο David Wilkins, ο επικεφαλής της έρευνας του Men’s Health Forum, πραγματοποίησε την έρευνα αυτή παίρνοντας συνέντευξη από συμβούλους σχέσεων στις περιοχές του Brighton και του Bournemouth.
Μεταξύ άλλων, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν δεν καταφέρουν να επιλύσουν τα προβλήματα της σχέσης του και καταλήξουν στο χωρισμό, οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητας να αυτοκτονήσουν, παρά να συζητήσουν το πρόβλημά τους με τους φίλους τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου