2.3.13

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή 3-3-2013

1. Πρόγνωση για τo Σάββατο 02-03-2013. Γενικά χαρακτηριστικά-προειδοποιήσεις: Επιδείνωση τη νύχτα στη δυτική κεντρική και νότια χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια. Νοτιοανατολικοί άνεμοι μέχρι 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Ιόνιο.

Αναλυτική πρόγνωση.
Μακεδονία, Θράκη: Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα και από τα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά. Τη νύχτα και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
'Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά. Τη νύχτα στο Ιόνιο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα ενταθούν θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
'Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν στην ανατολική στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο και θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής στερεάς και πρόσκαιρα της Πελοποννήσου.
'Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 15 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν.
'Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
'Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα ενταθούν.
'Ανεμοι: Ανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
'Ανεμοι: Ασθενείς και τοπικά βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 13 βαθμούς κελσίου.

2. Πρόγνωση για την Κυριακή 03-03-2013. Κακοκαιρία στην κεντρική και νότια χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές σε ορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σταδιακή βελτίωση. 'Ανεμοι στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Μακεδονία, Θράκη: Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Ο καιρός από το μεσημέρι θα βελτιωθεί.
'Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα θαλάσσια 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Καιρός: 'Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινες ώρες στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρά, αλλά βαθμιαία θα ασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
'Ανεμοι: Αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά. Στα υπόλοιπα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής στερεάς. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
'Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και το πρωί στα θαλάσσια τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια αρχικά νοτιοανατολικοί 5 μποφόρ βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Καιρός: Αρχικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και μέχρι το βραδύ ο καιρός θα βελτιωθεί.
'Ανεμοι: Αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία βόρειοι 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Καιρός: Νεφώσεις και από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Βελτίωση τη νύχτα.
'Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και το πρωί τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
'Ανεμοι: Αρχικά ανατολικοί 4 μποφόρ και γρήγορα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Καιρός: αρχικά νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και βαθμιαία βελτίωση.
'Ανεμοι: Ασθενείς και τοπικά βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου