28.2.13

Στα χνάρια του Παπαγεωργόπουλου και άλλοι δήμαρχοι

Ποιοι κινδυνεύουν από τη χλιδή να πάνε …φυλακή;
Η εικόνα του άλλοτε ισχυρού δημάρχου της Θεσσαλονίκης με χειροπέδες στα χέρια έκανε πολλούς δημάρχους να «χάσουν»  τον ύπνο τους, αφού είναι η πρώτη φορά που κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης Έλληνας πολιτικός καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για διαφθορά!
Εδώ και καιρό μάλιστα το ΣΔΟΕ κάνει φύλλο και φτερό μια λίστα που περιλαμβάνει δημάρχους, πρώην νομάρχες, περιφερειάρχες αλλά και σύμβουλους τοπικής αυτοδιοίκησης , ελέγχοντας τους για αδικαιολόγητο πλουτισμό, όπως και φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων, (τουλάχιστον 105), βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ και ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών και ελέγχου των "πόθεν έσχες".
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός πρώην δημάρχου στην περιοχή της Φθιώτιδας ο οποίος έχει τραπεζικό λογαριασμό ύψους 3.000.000  ευρώ και δη "ακάλυπτο" στην εφορία, ενώ υπάρχει και πρώην νομάρχης Πελοποννήσου με λογαριασμό 2.500.000. ευρώ και νομαρχιακός σύμβουλος στη Μακεδονία με καταθέσεις 2.000.000 ευρώ.
Από τα μέχρι τώρα ευρήματα των ερευνών προκύπτουν στοιχεία-φωτιά για πολύ μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό, ο οποίος έχει προέρθει ακόμα και από απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις έργων, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά κέρδη από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση εικονικών κονδυλίων.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, μάλλον είναι θέμα χρόνου να δούμε και άλλους κουστουμαρισμένους κυρίους να "μετακομίζουν" από χλιδάτα γραφεία σε στενά και φτωχικά κελιά!!!star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου