28.2.13

Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως δεν είναι... Διαπλεκόμενος!!!

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η Κουμουνδούρου, με αφορμή την (αντικειμενικά) μεγάλη γκάφα Τσίπρα στην Βουλή, με την διαβόητη πλέον εταιρεία "Ντόιτσε Αιόλιαν" και την... οσμή διαπλοκής που ανέδειξε από χθες το πρωί,το Lykavitos.gr.
H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση αυτή είναι η εξής:

"Ούτε λέξη για  τις επενδύσεις  δεν βρήκαν να πουν στη Βουλή οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει εργολαβικά, πλέον, τη βρώμικη δουλειά της συγκυβέρνησης -πάντα υπάρχει ένας ρόλος. Τους ενόχλησε ότι ήταν Νιλς και όχι Γιόζεφ Άκερμαν –αστειότητες. Ότι δεν πρέπει (γιατί;) να «αναφέρεται συγκεκριμένη εταιρεία και συμφέροντα μέσα στη Βουλή».
Μάλλον γιατί έτσι έμαθαν να λειτουργούν -έχουν τη μύγα και μυγιάζονται.

Αφού δεν μπόρεσαν να περάσουν στην κοινωνία ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι… τρομοκράτες, τώρα προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ίδιος με αυτούς! Διαπλεκόμενος! Και πρέπει να λειτουργεί εν κρυπτώ, όπως αυτοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όμως, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, απολύτως, τίποτα γιατί δεν εκπροσωπεί κανέναν από τους κατά καιρούς πελάτες τους. Αυτοί είναι η διαπλοκή, αυτοί εκπροσωπούν συμφέροντα, επιχειρήσεις, «επενδυτές». Αυτοί δεν τολμούν να μιλήσουν δημόσια, γιατί όλες τις δουλειές τις κάνουν υπόγεια. Γιατί, όμως, δεν πήρε άδεια η γερμανική εταιρία; Ούτε λέξη γι’ αυτό.

Μήνες τώρα εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι με τη στάση του διώχνει τους επενδυτές. Όταν, όμως, αποκαλύπτει τις επενδύσεις που σταματά η διαπλοκή με τη συγκυβέρνηση -και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ή οι κάτοικοι, που σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνεται σεβαστή η άποψή τους- τότε τον κατηγορούν ότι εξυπηρετεί συμφέροντα, ότι παίρνει το μέρος του επενδυτή, κ.λπ. Κρίνουν, βέβαια, με βάση την συνήθη πρακτική τους, την πολιτική τους…

 Γιατί είναι γνωστό πώς λειτουργεί η διαπλοκή. «Οι άδειες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πήγαν στους κολλητούς και τους διαπλεκόμενους», όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. «Τολμήστε», τους προκάλεσε, «να τους πάρετε τις άδειες που κρατούν στο συρτάρι τους». Τι κάνουν οι «κολλητοί και διαπλεκόμενοι» της συγκυβέρνησης; Κρατούν ανεκτέλεστες τις άδειες παραγωγής, παρατείνοντας συνεχώς την ισχύ τους, μέχρι να αποφασίσει ο συγκεκριμένος επενδυτής πότε θα τις υλοποιήσει και με ποιο τρόπο. Την ίδια ώρα, αφήνουν εκτός επενδύσεων δεκάδες εκατομμύρια ξένων επενδυτών.

Οι όποιοι επενδυτές -για τους οποίους κόπτονται Σαμαράς και Βενιζέλος- πρέπει να συμμορφώνονται με την εγχώρια διαπλοκή και τους κανόνες που έχουν επιβάλει. Έως τότε οι προτάσεις τους απορρίπτονται ή παραμένουν κλεισμένες σε κάποιο σκοτεινό συρτάρι, πιθανόν στο ίδιο που έκρυβε το στικάκι με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ.."

(Δείτε τι έγραψε για το θέμα χθες ο Lykavitos.gr)

Το "λάθος" του Τσίπρα στη Βουλή, ο ΄Ακερμαν η "γερμανική" Deutsche Aeolia και η "Ιντρακόμ Κατασκευές"

Στην πρωτολογία του στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας έκανε ένα λάθος: απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, τον ρώτησε: «Ποιος κρατάει έξω από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας την Deutsche Aeolia κ. Σαμαρά»;


Αναφέροντας ότι η εν λόγω γερμανική εταιρεία «έχει κάνει έξι αιτήσεις για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα, με εγγύηση χρηματοδότησης από την Deutsche Bank στο 35% της επένδυσης, αλλά άδεια δεν πήρε.

Προς επίρρωση τούτου κατέθεσε στα πρακτικά «επιστολή με την υπογραφή του κ. Άκερμαν», υπονοώντας ότι πρόκειται για τον γνωστό Άκερμαν. Γιατί δεν πήρε άδεια η Aeolia; «Γιατί όλα αυτά τα χρόνια οι άδειες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πήγαν στους κολλητούς και τους διαπλεκόμενους, αυτοί είναι που διώχνουν τους επενδυτές», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Το λάθος του κ. Τσίπρα το αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Άκερμαν που αναφέρεται και υπογράφει την επιστολή δεν είναι ο γνωστός Τζο Άκερμαν, αλλά κάποιος Νιλς Άκερμαν της Deutsche Bank Λονδίνου.

Ουσιαστική σημασία βεβαίως δεν έχει, γιατί πράγματι, η Deutsche Aeolia έχει τη Deutsche Bank από πίσω της.

Γερμανική εταιρεία ωστόσο η Deutsche Aeolia δεν είναι, η έδρα της είναι στην Αθήνα και ιδρύθηκε το 2006. Αυτό αναφέρει στον απολογισμό του 2012 και στους προηγούμενους η γερμανική Τράπεζα, και δίνει ως ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία το 80%.

Το υπόλοιπο 20% το κατέχει η ελληνικότατη εταιρεία Alpha Grissin, και το σχέδιο να δημιουργηθούν 6 αιολικά πάρκα στη Λακωνία με συνολική επένδυση ύψους 122 εκ. Ευρώ, από τα οποία όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Alpha Grissin 40% θα προέλθουν από επιδοτήσεις, όπως προβλέπεται για την περιοχή.

Στην ουσία δηλαδή πρόκειται για ένα Joint Venture με σκοπό  την λειτουργία των αιολικών πάρκων.

Ποια είναι όμως η Alpha Grissin; Πρόκειται για μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Αθήνας, η οποία είναι ο επιχειρηματικός διάδοχος της Γκρίσιν Παππάς, εμπορίας αυτοκινήτων της δεκαετίας του 80 και μεγάλου παίκτη στο χώρο των κλιματιστικών τη δεκαετία του 90. Το 2004 εισήχθη στο χρηματιστήριο.

 Στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν με 30,97% ο Βασίλης Γκρίσιν, με 15,96% ο Βασίλης Κακούσιος με 14,97% η Ιντρακομ Κατασκευές, με 14,97% η Intrakom Holdings και 25% περίπου είναι σε ελεύθερη διακύμανση... -lykavitos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου