2.3.13

Δύο γυναίκες φέρονται να εκβίαζαν συνάδελφό τους στο δημόσιο για να μην του μειώσουν το μισθό…

Δύο γυναίκες υπάλληλοι της Περιφέρειας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, 39 και 37 ετών, συνελήφθησαν χτες από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενες για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης, από κοινού.
Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, οι δύο γυναίκες ζήτησαν και πήραν 1.000 ευρώ από 43χρονο υπάλληλο της ίδιας υπηρεσίας, προκειμένου να του ρυθμίσουν την μείωση του μισθού του, από τον οποίο, στη μισθοδοσία του Μαρτίου είχαν κρατηθεί 739,67 ευρώ, ενώ για οφειλή του στην εφορία, κρατούνταν από τη μισθοδοσία του, το χρηματικό ποσό των 87,35 ευρώ.
Για την παρακράτηση αυτή ο 43χρονος είχε κάνει έγγραφες και προφορικές αιτήσεις, αλλά οι δύο γυναίκες τον απείλησαν πως θα προέβαιναν, κατά την κρίση τους, όποια στιγμή το αποφάσιζαν, σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών του, αυξάνοντας το ύψος του παρακρατούμενου ποσού, αν δεν υπέκυπτε στις απαιτήσεις τους.
Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και προχώρησε και προσημείωσε τα χρήματα, τα οποία, σύμφωνα με την καταγγελία του 43χρονου, έπρεπε να καταβληθούν έως χτες.
Χθες το πρωί, η 39χρονη, αφού παρέλαβε τα προσημειωμένα χρήματα από τον υπάλληλο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Από την έρευνα εντοπίστηκε, επιμελώς κρυμμένο σε καλάθι απορριμμάτων δίπλα στο γραφείο της, το μισό χρηματικό ποσό, ενώ το υπόλοιπο βρέθηκε εντός του προσημειωμένου φακέλου, πάνω στο γραφείο της.
Η 37χρονη απουσίαζε από την υπηρεσία της και συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο σπίτι της.
Κατά την απολογία τους, οι δυο υπάλληλοι υπέβαλλαν εγκλήσεις, για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου