1.3.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ομάδα μαθητών στο Δημαρχείο

Ομάδα μαθητών από το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας με καθηγήτριές τους επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, μαζί με μαθητές από άλλες χώρες. 
Οι Έλληνες μαθητές και καθηγητές συνόδευαν 21 μαθητές και 11 καθηγητές από το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Γαλλική Γουϊάνα (είναι υπερπόντια κτήση της Γαλλίας), που μετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Comenius της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Ευρώπη: κληρονομιά, παράδοση και ταυτότητες». Στόχος: η καλύτερη αλληλογνωριμία όλων.
Ο Παναγιώτης Νίκας τους καλωσόρισε εγκάρδια και αναφέρθηκε στην ιστορία της Καλαμάτας, με έμφαση στην έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 στην πόλη μας. Ο Δήμαρχος έκανε αναφορές στην τοπική οικονομική δραστηριότητα στο παρελθόν και τώρα, στα εξαιρετικά για την υγεία αγροδιατροφικά μας προϊόντα όπως το ελαιόλαδο και οι ελιές Καλαμάτα ΠΟΠ, καθώς και στη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων της περιοχής μας. 

Αναφέρθηκε ακόμη στον αυτοκινητόδρομο και το αεροδρόμιο Καλαμάτας, υποδομές που επιτρέπουν άνετη πρόσβαση στους τουρίστες. Ο Δήμαρχος προσέφερε στους εκπροσώπους κάθε σχολείου αντίγραφο της Διακήρυξης της Μεσσηνιακής Γερουσίας και σε κάθε μαθητή έναν οδηγό και έναν χάρτη της Καλαμάτας, σε καλαίσθητες εκδόσεις του Δήμου. 
Ζήτησε δε από τους μαθητές και τους καθηγητές τους να μεταφέρουν στις χώρες τους το μήνυμα πως η πατρίδα μας δεν βρίσκεται στην άσχημη κατάσταση που περιγράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως διαπίστωσαν και οι ίδιοι, ενώ οι Έλληνες αισιοδοξούν πως με τις σοβαρές προσπάθειες που καταβάλλουν, θα ξεπεράσουν την κρίση.
Τους επισκέπτες συνόδευαν 4 μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, που μετέχει από ελληνικής πλευράς στο πρόγραμμα, καθώς και οι καθηγήτριες φιλόλογοι Χριστίνα Μάγκλαρη και Ελένη Σύρμα του σχολείου αυτού. Εκ μέρους του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας μετέχουν στο πρόγραμμα 35 μαθητές συνολικά.
Στην επίσκεψη των ξένων μαθητών στην Καλαμάτα δόθηκε έμφαση στην παράδοση. Σημειώνεται πως όλα τα παιδιά που μετέχουν στο πρόγραμμα, έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα διότι έχουν εκπονήσει σε διάστημα 2 ετών σχετικές εργασίες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2011 και τελειώνει φέτος. Τα Ελληνόπουλα που μετέχουν, έχουν ήδη επισκεφθεί την Πολωνία και τη Γαλλική Γουϊάνα, ενώ απομένει η τελευταία επίσκεψη που θα γίνει στα μέσα Απριλίου στην Ισπανία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου