11.7.13

Στις 8 Αυγούστου συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Μπ. Ομπάμα

 
Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει στις 8 Αυγούστου στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, ότι "θα συζητηθούν θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος".
H Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την 8η Αυγούστου. Το πλήρες δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αμερικανική προεδρία έχει ως εξής: «Την Πέμπτη, 8η Αυγούστου [2013], ο Πρόεδρος Ομπάμα θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λευκό Οίκο.
Η επίσκεψη θα υπογραμμίσει την ισχύ της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας σήμερα ?τις [δύο χώρες] συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα, και η συμμαχία του NATO και θα υπογραμμίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία.
Ο Πρόεδρος αναμένει να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό ένα ευρύ φάσμα [θεμάτων] αμοιβαίου ενδιαφέροντας και προκλήσεων, περιλαμβανομένων της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης, της περιφερειακής συνεργασίας, των κοινών προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των προοπτικών διευθέτησης στην Κύπρο, των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική, και της Συρίας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου