11.7.13

Νέα έργα πολιτισμού στον Δήμο Πύλου-Νέστορος

ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ
ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της μεταφοράς των εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πύλου, στο κτήριο Μαιζώνος στο Νιόκαστρο, συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 €. Η μεταφορά και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πύλου στο νέο χώρο αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, καθώς θα αναδείξει τα σημαντικής αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας ευρήματα και θα συμβάλει στην ολοκληρωμένη περιήγηση του επισκέπτη από την προϊστορική περίοδο έως τη νεώτερη ιστορία της περιοχής.
Επίσης, πολύ κοντά στην ένταξη στο ΕΣΠΑ είναι το έργο για την προστασία του Κάστρου της Κορώνης, καθώς έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μελέτες και αναμένεται πλέον η συζήτηση στο Κ.Α.Σ. στις 23 Ιουλίου 2013, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ένταξη.
Τα δυο σημαντικά αυτά έργα πολιτισμού αποτελούν προσωπική δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με συνεχείς παρεμβάσεις και οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθεί στενά την εξέλιξή τους.
Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, συνεχίζει τις προσπάθειες για συνολική ανάδειξη της πολιτιστικής του κληρονομιάς, συνεργαζόμενος με όλους τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς αδιαμφισβήτητα τα σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία και μουσεία της περιοχής χρήζουν προστασίας και περαιτέρω ανάδειξης.
Η πεποίθηση αυτή συνάδει με την πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως αυτή εκφράστηκε και από τις δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως κ. Λίνα Μενδώνη πριν από λίγες ημέρες σε αθηναϊκή εφημερίδα «ότι είναι προτιμότερο να αναβαθμιστούν μουσειακοί χώροι, και γενικότερα να αναδείξουμε παραδοσιακά στοιχεία της ελληνικής περιφέρειας. 
Ο πολιτισμός πρέπει να συνδεθεί με τον πολιτιστικό τουρισμό, την καινοτομία και την έρευνα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου