13.7.13

Δ. Βουνάτσος: “Παραιτούμαι, όποιος έχει τ’ αρχ@@@, να με ακολουθήσει!” (ΒΙΝΤΕΟ)

- Την πολιτική του παραίτηση στη διάθεση της ΚΕΔΕ υπέβαλε ο Δημήτρης Βουνάτσος
- Θα αποχωρίσει από τη θέση του αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο
- Δυο οι τάσεις στην ΚΕΔΕ: άλλοι θέλουν ομαδικές παραιτήσεις, άλλοι ψυχραιμία
- Ψηφοφορία επί των δυο προτάσεων στις 17:00
- Την Τρίτη η ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
- Προς κλείσιμο των υπηρεσιών των δήμων, εκτός των προνοιακών, μέχρι την Τετάρτη
- Σε κλίμα έντασης η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για διαθεσιμότητα, κινητικότητας και απολύσεις στο δημόσιο
Το παράδειγμα του δημάρχου Ηγουμενίτσας και πολλών μελών του Δ.Σ. που υπέβαλαν χθες τις παραιτήσεις τους είναι έτοιμος να ακολουθήσει και ο δήμαρχος Λέσβου.
«Για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική γραμμή της ΚΕΔΕ, υποβάλλω στη διάθεση του προεδρείου την πολιτική μου παραίτηση και κάλεσα τους συναδέλφους, με βαριά κουβέντα: όσοι έχουν αρχ@@@ να με ακολουθήσουν!», είπε ο Δημήτρης Βουνάτσος στο NewsIt, στο περιθώριο της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ στο Caravel.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων συνεδριάζει από το πρωί στο ξενοδοχείο Caravel για να καθορίσει τη στάση της ενόψει του κύματος απολύσεων, διαθεσιμότητας και κινητικότητας που φέρνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση το πολυνομοσχέδιο.
Στο τραπέζι και το επ” αόριστον λουκέτο των δήμων και παραιτήσεις δημάρχων
Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, όταν θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.
Από το λουκέτο, σύμφωνα με την πρόταση, θα εξαιρεθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες, που θα κλείσουν μόνο την Τρίτη, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου.
 Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος μιλάει στη συνέλευση της ΚΕΔΕ – ΦΩΤΟ NEWSIT
Ειδικά στους τουριστικούς δήμους θα δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις δομές τους. Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης και δημιουργία πλατφόρμας για ενδοδημοτική κινητικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει πρόταση για επ” αόριστον λουκέτο των δήμων και παραιτήσεις δημάρχων.
lesvosnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου