" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

15.11.13

Διάλεξη για την άγνωστη Μυκηναϊκή ΑχαΐαΤην άγνωστη στον πολύ κόσμο, αλλά και στους ειδικούς μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, Μυκηναϊκή Αχαΐα, θα παρουσιάσει την προσεχή Δευτέρα, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Τοσίτσα 1), ο Κώστας Πασχαλίδης, αρχαιολόγος επιμελητής της Προϊστορικής Συλλογής του Μουσείου. Ο ομιλητής μελέτησε το μυκηναϊκό νεκροταφείο του Κλάους Πατρών και συμμετείχε στην ανασκαφή του γειτονικού οικισμού της Μυγδαλιάς Πετρωτού, δύο θέσεις που μπορεί να μην έδωσαν τα «πολύχρυσα» ευρήματα των Μυκηνών, υπήρξαν όμως καίριες ως προς την κατανόηση της καθημερινότητας των ανθρώπων της.

«Στις θέσεις αυτές, που βρίσκονται στις νότιες παρυφές της Πάτρας, έζησαν και ετάφησαν τα μέλη μιας τοπικής κοινωνίας η οποία αν και δεν άφησε κανένα πολύχρυσο σημάδι, έζησε με τους όρους και τα πάθη των ανώνυμων ανθρώπων, στοιχεία που μπορεί κανείς εύκολα να αναγνωρίσει ως οικεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Πασχαλίδης. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου