15.11.13

Σε χρόνο ρεκόρ συγκεντρώθηκε το ποσό για την άτυχη ΜυρτώΣυγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο διαδικτυακό κάλεσμα για την μικρή Μυρτώ, η οποία πριν από ενάμιση χρόνο δέχθηκε επίθεση από τον αδίστακτο Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην Πάρο.

Οι «Φίλοι της Μυρτούς» απηύθυναν κάλεσα μέσα από την ιστοσελίδα www.youcaring.com με σκοπό να συγκεντρωθούν 25.000 δολάρια για να αποκτήσει η 16χρονη ένα ειδικό μηχάνημα, το οποίο θα τη βοηθήσει στη διατροφή και στην επικοινωνία.

Και ενώ το πρωί το ποσό που είχε συγκεντρωθεί άγγιζε τα 3.822 δολάρια, μέσα σε λίγες ώρες έφτασε τα 33.000, υπερκαλύπτοντας το κόστος του μηχανήματος.

Μάλιστα, σε ανάρτησή τους στη σχετική ιστοσελίδα για την Μυρτώ στο Facebook το απόγευμα της Παρασκευής, οι «Φίλοι της Μυρτούς» ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη γενναιοδωρία, την αγάπη και την υποστήριξή του καθώς και για τα εκατοντάδες emails που έχουν λάβει τις τελευταίες ώρες.

Σημειώνεται ότι την πρωτοβουλία για την καμπάνια είχαν μια 14χρονη και μια 20χρονη ομογενείς που επισκέφτηκαν τη Μυρτώ στο νοσοκομείο και σε συνεννόηση με τη μητέρα της υποσχέθηκαν να βοηθήσουν.

Η συσκευή που χρειάζεται η Μυρτώ ονομάζεται Tobii Speech Generating Device και όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Youcaring.com, η 16χρονη είχε αρχίσει να μαθαίνει την χρήση της αλλά σταμάτησε καθώς το κόστος ήταν τεράστιο και η οικογένειά της δεν διέθετε το ποσό που χρειαζόταν.

Οι «Φίλοι της Μυρτούς» ήρθαν σε επαφή με την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και ζήτησαν την υποστήριξη και βοήθεια της Ομοσπονδίας. Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας συμφώνησε να βοηθήσει τους «Φίλους της Μυρτούς» σε αυτό το εγχείρημα και η καμπάνια θα κορυφωθεί σε εκδήλωση στις 7 Δεκεμβρίου σε εκκλησία της Βοστώνης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου