14.11.13

ΠΥΛΟΣ- Υπεγράφη η σύμβαση του Χώρα-Κορυφάσιο !

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ
 Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΑ-ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ»

Την σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση – Επισκευή της Ε.Ο Πύργου-Μεθώνης, τμήμα Χώρα-Κορυφάσιο» υπέγραψε, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης και ο ανάδοχος του έργου κ. Ευστάθιος Τζικάκης.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού χρηματοδοτείται από την έγκριση διάθεσης πίστωσης του προαναφερθέντος ποσού από τους πόρους της Τ.Ε.Ο. Α.Ε. μετά από έγκριση του Υπουργείου Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών –Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Διευθύνουσα Υπηρεσία είχε οριστεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύλου-Νέστορος και Προϊσταμένη Αρχή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Η έναρξη επισκευής και αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού δικτύου, το οποίο αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Πύργου-Μεθώνης, παρουσιάζει πολύ σοβαρά προβλήματα. 
Η σημερινή δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά, μετά από επίμονες προσπάθειες και ενημερωτικά υπομνήματα τα οποία τόνιζαν την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος, λόγω ακαταλληλότητας του οδοστρώματος, κατάφεραν να επιστήσουν την προσοχή του Υπουργείου, με αποτέλεσμα την έγκριση πίστωσης του ποσού των 300.000€.

 Το συγκεκριμένο έργο προσφέρει ασφαλή διέλευση των διερχόμενων οδηγών, βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των μονίμων κατοίκων, οι οποίο χρησιμοποιούν καθημερινώς το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο μιας και συνδέεται με πολλές αγροτικές εκτάσεις και επιπλέον συμβάλει στην ανάδειξη και σύνδεση του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, καθώς ενώνει οδικά το Ανάκτορο του Νέστορος με τη Χώρα και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου