" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

15.11.13

Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι για πιθανό μεγάλο σεισμό !

Περισσότερες από 60 δονήσεις έχουν καταγράψει οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και οι σεισμογράφοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά τη σεισμική δόνηση των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 20:09 το βράδυ της Τρίτης στη βορειοδυτική Εύβοια, μεταξύ Ιστιαίας και Αιδηψού. 
Χουλιάρας: Δεν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε αν είναι προσεισμική ή μετασεισμική ...
Ο Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής σεισμολογίας, δήλωσε: «υπάρχει μια πλούσια ακολουθία την συγκεκριμένη στιγμή την οποία δεν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε αν είναι προσεισμική ή μετασεισμική. Ο σεισμός στην Εύβοια ήταν 4,9 Ρίχτερ και μέχρι στιγμής ο πιο ισχυρός σεισμός που έχουμε καταγράψει είναι της τάξης του 3,3 – 3,4 Ρίχτερ. Έχουμε ένα πρόσφατο παράδειγμα από την Αμφίκλεια που ακόμη μετά από τρεις μήνες ταλαιπωρεί με επαναλαμβανόμενες σεισμικές δονήσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση. Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί να δούμε πως εξελίσσεται αυτή η ακολουθία. Το θετικό είναι πως η συμπεριφορά των κτηρίων στην Εύβοια φάνηκε πάρα πολύ καλή σε σύγκριση με τα κτήρια στην Αμφίκλεια. Οι 2 σεισμοί είχαν το ίδιο μέγεθος. Στην Αμφίκλεια 500 κατοικίες κρίθηκαν ακατάλληλες, ενώ από τον σεισμό στην Εύβοια δεν είχαμε καμία κατοικία ακατάλληλη». 
Γενικότερα, όλοι οι σεισμολόγοι μιλούν για μία σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ Λαμίας και βόρειας Εύβοιας, που ακόμα δεν έχει σταματήσει, συνεχίζοντας να δίνει σεισμούς ακόμα και άνω των 4,0 Ρίχτερ. Δεν δηλώνουν ότι έπεται ένας μεγάλος σεισμός στην περιοχή, ωστόσο δεν μπορούν και να αποκλείσουν αυτό το ενδεχόμενο όπως τονίζουν, μιας και οι σεισμοί δεν προβλέπονται με την υπάρχουσα επιστημονική γνώση που κατέχουν πάνω στους σεισμούς.
greek-weather.org

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου