18.12.14

«Ανδρας της χρονιάς» ο Πούτιν στη Ρωσία, για 15η χρονιά


«Ανδρας της χρονιάς» ο Πούτιν στη Ρωσία, για 15η χρονιά

Ιδιαίτερα δημοφιλής για ακόμη μία χρονιά αποδεικνύεται, τοτυλάχιστον μεταξύ των Ρώσων, ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξασφαλίζοντας το 68% της κοινής γνώμης και αφήνοντας πολύ πίσω τους αντιπάλους τους για 15η χρονιά από την εκλογή του ως πρωθυπουργός το 1999.
Ανδρας της χρονιάς στη Ρωσία και φέτος ο Πούτιν Μπορεί το ρούβλι να καταρρέει, μπορεί η Ρωσία να έχει τεθεί σε... διεθνή απομόνωση λόγω Ουκρανίας, μπορεί ο Πούτιν να δέχεται επικρίσεις ένθεν και ένθεν, τίποτα όμως, όπως φαίνεται, δεν μπορεί να πλήξει τη δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου.
Ο Ρώσος πρόεδρος ονομάστηκε «Άνδρας της Χρονιάς» για 15 συνεχή χρονιά, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο 62χρονος Πούτιν διατήρησε το στέμμα του με μια πελώρια διαφορά από τους αντιπάλους του, εξασφαλίζοντας το 68% της κοινής γνώμης. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο αντίπαλός του, υπερεθνικιστής ηγέτης Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, που πέτυχε ένα λυπηρό 4%.

Περίπου 1.500 Ρώσοι από όλη την χώρα κλήθηκαν να επιλέξουν από μια λίστα Ρώσων πολιτικών και δημόσιων προσώπων.

Όπως αποδεικνύεται το ρωσικό κοινό εγκρίνει την δυναμική προσέγγιση του Πούτιν αναφορικά με τις διεθνείς σχέσεις.
Δεν είναι όμως μόνο οι Ρώσοι που έχουν... υποκύψει στην γοητεία του. Η Χίλαρι Κλίντον μίλησε νωρίτερα φέτος «για τα φωτεινά μπλε μάτια» του Πούτιν παραδεχόμενη πως «όταν θέλει κάτι από εσένα, ρίχνει στη μάχη τη γοητεία του».
Και να μην ξεχνάμε πως ο ίδιος ο Πούτιν, σύμφωνα με τον πρώην Σοβιετικό ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, θεωρεί τον εαυτό του ως «δεύτερο αμέσως μετά τον Θεό».

Πηγή: Telegraph

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου