19.12.14

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιασμού καταστηματαρχών

Συνολικά 13 άτομα εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε εκβιάσεις καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας» και η οποία δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Οι αρχές προχώρησαν στην εξάρθρωσή της συλλαμβάνοντας με την αυτόφωρη διαδικασία επτά μέλη της οργάνωσης, πέντε Αλβανούς και δύο Έλληνες. Ανάμεσά τους είναι και δύο ηγετικά στελέχη της.
Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ένας 40χρονος, βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις φυλακές εκτίοντας ποινή κάθειρξης 17 ετών, ενώ έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για «συμβόλαια θανάτου», «προστασίες» και άλλα σοβαρά αδικήματα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν και δύο Αλβανοί υπήκοοι, ο ένας για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και ο άλλος για ναρκωτικά, ενώ ως περιφερειακά μέλη κατηγορούνται άλλοι δύο Έλληνες.
Από την έως τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι τα μέλη του κυκλώματος «πωλούσαν προστασία» σε 24 καταστήματα στην Αττική, από τα οποία εισέπρατταν από 200 έως 700 ευρώ το μήνα.
Συγκεκριμένα, προσέγγιζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή, σε δεκαπενθήμερη ή μηνιαία βάση, διάφορων χρηματικών ποσών, με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας».
Παράλληλα, τους εξανάγκαζαν με απειλές ότι θα προβούν σε έκνομες και βίαιες ενέργειες σε βάρος των ιδίων και μελών των οικογενειών τους.
Επιπλέον, εξιχνιάστηκε και υπόθεση εκβίασης και διάπραξης σωματικών βλαβών, στην οποία εμπλέκονται μέλη της οργάνωσης, σε βάρος ιδιώτη, για δήθεν οικονομικές οφειλές του προς τρίτο πρόσωπο και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 12.250 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.
Η αστυνομική έρευνα, την οποία διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνεχίζεται για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου