20.1.15

Σύσκεψη για την φτώχεια στην Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ελένης Αλειφέρη με αντικείμενο τη διαβούλευση και το συντονισμό των ενεργειών διαμόρφωσης κοινωνικής σύμπραξης των εμπλεκομένων φορέων σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (TEBA FEAD)» για την προγραμματική περίοδο 2014 -2020.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης π. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας πατήρ Δημήτριος Καραϊσκος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης πρωτοσύγγελος π. Συμεών Λαμπρινάκος.
Εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Βεργόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Β. Χαντζής, ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου κ. Παναγιώτης Κουτσογιαννόπουλος, από το Δήμο Μεσσήνης  ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Γεωργακόπουλος , από το Δήμο Πύλου – Νέστορος ο  Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Προστασίας του Δημότη κ. Λεωνίδας Γαϊτάνης, από το Δήμο Τριφυλίας ο Δήμαρχος  κ. Παναγιώτης Κατσίβελας,            από το Δήμο Οιχαλίας ο Αντιδήμαρχος  κ. Ευστάθιος Μαργαρίτης και η πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου κ. Αριστέα Νάκη, από το Δήμο Δυτικής Μάνης ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαραμπέας και ο ειδικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Ραπτέας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και των Δήμων.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να συσταθεί μια κοινωνική σύμπραξη στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (TEBAFEAD)» για την προγραμματική περίοδο 2014 -2020, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας για την καταγραφή των απόρων, προκειμένου στοχευμένα να τους παρασχεθεί υλική βοήθεια (τρόφιμα, ρούχα κ.λ.π) αλλά και συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης (ψυχοκοινωνική στήριξη, κοινωνικά φροντιστήρια, δραστηριότητες απασχόλησης για παιδιά κ.λ.π.).  Στην κοινωνική αυτή σύμπραξη θα συμμετέχουν η Περιφερεικακή Ενότητα Μεσσηνίας, οι Μητροπόλεις Μεσσηνίας, Τριφυλίας-Ολυμπίας και Μάνης, οι Δήμοι, καθώς και άλλοι φορείς σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και η διαβούλευση που ξεκινάει σήμερα θα συνεχιστεί με την υποβολή του φακέλου Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής της Ελλάδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου