31.10.15

ΕΙΧΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ - Συνετρίβη ρωσικό Airbus A-321 με 224 επιβαίνοντες


Συνετρίβη ρωσικό Airbus A-321 με 224 επιβαίνοντες

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, αεροσκάφος της εταιρείας Kogalymavia και εκτελούσε την πτήση 7K9268, από το τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου προς την Αγία Πετρούπολη, συνετρίβη στο Σινά.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου.
Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ συγκάλεσε επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.
Λίγο νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αρχής πολιτικής αεροπορίας ότι το αεροπλάνο, που είχε αναχωρήσει από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον κυπριακό εναέριο χώρο.
Η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι πρόκειται για ένα αεροπλάνο Airbus A-321, με 224 επιβαίνοντες -επιβάτες και πλήρωμα- της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia.
Οι αιγυπτιακές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με το επιβατικό αεροπλάνο λίγο μετά την απογείωσή του από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα.
Το αεροπλάνο μετέφερε κυρίως Ρώσους τουρίστες.
Πηγές της ασφάλειας στην χερσόνησο του Σινά επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι χάθηκε η επαφή με αεροπλάνο.
Ωστόσο λίγο αργότερα ο επικεφαλής της αιγυπτιακής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τα αεροπορικά δυστυχήματα δήλωσε ότι το αεροπλάνο με το οποίο χάθηκε η επαφή κατά το ταξίδι του προς την Ρωσία εξήλθε με ασφάλεια από τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο και είχε επαφή με τις τουρκικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.
"Η (...) ρωσική αεροπορική εταιρεία μας είπε ότι το ρωσικό αεροπλάνο με το οποίο χάσαμε την επαφή είναι ασφαλές και ότι ήρθε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας και ότι διέρχεται τώρα από τον τουρκικό εναέριο χώρο", είχε δηλώσει νωρίτερα ο Αϊμάν αλ Μουκάνταμ, επικεφαλής της κεντρικής αρχής της Αιγύπτου που είναι αρμόδια για τα αεροπορικά δυστυχήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου