29.10.15

Πρόταση ΣΟΚ από Κατρούγκαλο: Στα 384 ευρώ η βασική «εθνική» σύνταξη


Κατρούγκαλος: Στα 384 ευρώ η βασική εθνική σύνταξη

Τις προτάσεις που επεξεργάζεται για το ασφαλιστικό παρουσιάζει αυτήν την ώρα στην Πολιτική Γραμματεία  του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με την βασικότερη από αυτές να αφορά στη διαμόρφωση της βασικής σύνταξης στα 384 ευρώ. Στο ποσό αυτό, όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, θα προστίθεται το ανταποδοτικό κομμάτι των ασφαλιστικών εισφορών που έχει καταβάλλει ο κάθε ασφαλισμένος.
Βασικός άξονας της μεταρρύθμισης θα είναι η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους μέσω ενός νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.
Σημειώνεται πάντως ότι δεν είναι ακόμη βέβαιο αν οι επικουρικές συντάξεις θα συγχωνευτούν στο νέο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης, ή θα παραμείνουν ως ξεχωριστό κομμάτι.
Ως εναλλακτική πρόταση σε αυτό το σημείο εξετάζεται και η διάσωση της αυτονομίας των επικουρικών ταμείων μέσω της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών.
Αναφορικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που ενδέχεται να επιφέρει και μειώσεις συντάξεων ακόμη και κάτω από τα 1.000 ευρώ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να  ισχύσουν διαφορετικοί συντελεστές και ποσοστά αναπλήρωσης.
Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο έχει στόχο να μην αδικηθούν όσοι δούλεψαν πολλά χρόνια αλλά και να προστατευτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου