29.10.15

Χωρίς τέλος η τραγωδία: Ακόμα επτά νεκροί από νέο ναυάγιο στη Λέσβο...

Για μία ακόμη φορά τα νερά του Αιγαίου έγιναν ένας απέραντος υγρός τάφος. Ανοιχτά της Μυτιλήνης ο κατάλογος των νεκρών προσφύγων που επιχειρούν το ταξίδι από την κόλαση προς την Ευρώπη έχει σήμερα αυξηθεί κατά επτά.
Σε μία τραγωδία που μοιάζει να μην έχει τέλος...
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το mega, ένα σκάφος ανατράπηκε και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Αμέσως σήμανε συναγερμός.
Στο λιμάνι του Μολύβου σκάφη του Λιμενικού, ψαράδικα της περιοχής, αλλά και τουρκικά αλιευτικά, βγάζουν συνεχώς επιζώντες.
Ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά, βρέφη και γυναίκες.
Δύο βρέφη σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και οι γιατροί δίνουν μάχη, για να τα κρατήσουν στη ζωή.
Τα λιμάνια του Μολύβου και της Πέτρας έχουν μετατραπεί σε "υπαίθρια ιατρεία" όπου γιατροί και εθελοντές δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή ναυαγούς.
Την ίδια ώρα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, της Frontex και αλιευτικά σκάφη επιχειρούν σε πραγματικά άσχημες καιρικές συνθήκες για τη διάσωση άλλων ναυαγών από το συγκεκριμένο ξύλινο σκάφος που προερχόταν από πλοίο που είχε πάει στην Τουρκία προκειμένου να διαλυθεί. Ο αριθμός των αγνοουμένων από αυτό το ναυάγιο παραμένει άγνωστος.
Φωτογραφίες "μαχαιριά"
Το πρακτορείο Reuters έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από τις αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών για να σώσουν όσες περισσότερες ανθρώπινες ψυχές μπορούν.
Οι εικόνες με τους διασώστες να προσπαθούν να επαναφέρουν μικρά παιδιά που κοιτούν κατάματα τον θάνατο είναι πραγματικά απερίγραπτες.
Δείτε τις φωτογραφίες - Προσοχή, είναι ιδιαίτερα σκληρές

newsit.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου