17.12.15

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: 14χρονος μαθητής τρώει από κάδους και κυκλοφορεί ξυπόλητος

Σοκ έχει προκαλέσει στην Πάτρα η ιστορία απελπισμένης μητέρας η οποία έχει ένα 14χρονο αγοράκι και ζει υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αφού το αγοράκι  αναγκάζεται κάποιες φορές να τρώει από τους κάδους, μη χορταίνοντας από την τυρόπιτα που σε καθημερινή βάση του εξασφαλίζουν οι καθηγητές του στο Γυμνάσιο που φοιτά, αν και δεν πηγαίνει συνέχεια, αφού ντρέπεται τους συμμαθητές του, γιατί δεν έχει παπούτσια!
O πατέρας της οικογένειας  χάθηκε πρόωρα αφήνοντας τους ένα επίδομα μόλις 80 ευρώ.. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι φορείς της πόλης και το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Πατρών καθώς και ο πρόεδρος του Κοινωνικού τομέα του Δήμου προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν.
Έτσι και ενώ ήδη η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο ο Κοινωνικός τομέας του Δήμου ενέταξε από σήμερα κιόλας την οικογένεια στο πρόγραμμα σίτισης κατοίκον και κοινωνικοί λειτουργοί θα αναλάβουν την ψυχολογική και όχι μόνο στήριξη μητέρας και παιδιού, δίνοντας βαρύτητα στον 14χρονο, με την χορήγηση των απαραίτητων ειδών ένδυσης και υπόδυσης, ώστε να επιστρέψει στην σχολική αίθουσα και να συνεχίσει απερίσπαστος τα μαθήματά του, με παράλληλη διευθέτηση των εγγράφων για να λάβουν το προνοιακό επίδομα απορίας.
Από την Μητρόπολη υπήρξε άμεση ευαισθητοποίηση να επιληφθούν, ενώ και το Φωτεινό Αστέρι μας γνωστοποίησε ότι θα μεριμνήσει να μην ξαναπεινάσει το παιδί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου