19.12.15

ΤΖΙΡΟΣ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ! Και ένας αστυνομικός ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά σε όλη την Ελλάδα


Και ένας αστυνομικός ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά σε όλη την Ελλάδα

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή των Ε.Κ.Α.Μ, Τ.Ε.Ε.Μ, Ο.Π.Κ.Ε, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και τη συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, εξάρθρωσε μεγάλη εγκληματική οργάνωση, δραστηριοποιούμενη στην εισαγωγή και διακίνηση στην Ελλάδα σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών. Εκτιμάται, ότι το ύψος των εσόδων της οργάνωσης υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ζεφύρι, Ανω Λιόσια, Σαλαμίνα, Παγκράτι, Κολωνός, Ν. Κόσμος και Βούλα), καθώς και στα Χανιά της Κρήτης, 20 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 20 έως 45 ετών, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Από τους συλληφθέντες οι 10 είναι Έλληνες (μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός), 9 υπήκοοι Αλβανίας και 1 υπήκοος Συρίας.
Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος συνολικά 43 ατόμων, 6 εκ των οποίων είναι έγκλειστοι καταστημάτων κράτησης στην Ελλάδα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της κατάχρησης εξουσίας και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωση χώρων, ατόμων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων, αποκάλυψε την εγκληματική δράση της οργάνωσης και ταυτοποίησε τα μέλη της. Από την πολύμηνη παρακολούθηση της δράσης της αποκαλύφθηκε η δαιδαλώδης δομή της, υπό την μορφή των ρευστών εγκληματικών δικτύων και η ευρείας έκτασης εγκληματική δραστηριότητά της.
Αρχηγός της οργάνωσης, η οποία συγκροτείτο από τρεις υποομάδες, ήταν 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος στο κεντρικό κατάστημα κράτησης Δυτικής Μακεδονίας.
Η πρώτη υποομάδα, με συντονιστή τον 36χρονο, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού. Η δεύτερη, με συντονιστή επίσης τον ίδιο, έκανε εισαγωγή από Τουρκία και Αλβανία, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Η τρίτη υποομάδα, με συντονιστές 33χρονο υπήκοο Αλβανίας και 25χρονο Έλληνα, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από Ολλανδία, Τουρκία και Αλβανία, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.
Συνδρομή στις ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης παρείχε ο συλληφθείς αστυνομικός, με τη χορήγηση υπηρεσιακών πληροφοριών που αφορούσαν στην διενέργεια αστυνομικών επιχειρήσεων.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
- Κοκαΐνη βάρους 1.795,8 γραμμαρίων.
- Ηρωίνη βάρους 2.085,4 γραμ.
- Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7.864,4 γραμ.
- Εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.
- Δύο πιστόλια με τρεις γεμιστήρες.
- Δύο κυνηγετικά όπλα.
- Το χρηματικό ποσό των 33.615 ευρώ και των 5.100 λεκ Αλβανίας.
- Τέσσερις χρυσές λίρες.
- Έξι Ι.Χ αυτοκίνητα.
- Μία μοτοσυκλέτα.
- Διάφορα χρυσαφικά.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι κατά το διάστημα διερεύνησης της δράσης της οργάνωσης, εξαρθρώθηκαν πέντε εγκληματικές ομάδες, απόλυτα συσχετιζόμενες με τα μέλη της και συνελήφθησαν 22 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης βάρους 13.454,1 γραμμαρίων, ηρωίνης βάρους 18.235 γραμ, κατεργασμένης κάνναβης βάρους 12.181,6 γραμ. και ακατέργαστης κάνναβης βάρους 17.321,6 γραμ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου