18.12.15

Ισόβια στον 75χρονο πατέρα για το φόνο του γιου του στο Άστρος

Ισόβια στον 75χρονο πατέρα για το φόνο του γιου του στο Άστρος 10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου δικάστηκε η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 39χρονου που είχε γίνει στο Άστρος τον Αύγουστο του 2014. Μετά από έναν συνεχή δικαστικό αγώνα των δύο γονέων το δικαστήριο πρωτοδικών εξέδωσε την απόφασή του λίγο πριν από τις 16:00.
Η Εισαγγελεας έκρινε άπαντες ένοχους. Συγκεκριμένα, ενόχους έκρινε τον 75 ετών πατέρα του θύματος όπου έχει ομολογήσει το έγκλημα, την 67χρονη μητέρα του θύματος, τον 71χρονο θείο του θύματος (αδερφός του πατέρα), την 70χρονη θεία του θύματος (σύζυγος του 71χρονου).
Η πρόεδρος του δικαστηρίου, ύστερα από μια ολιγόλεπτη διακοπή, ανακοίνωσε την ποινή για κάθε έναν από τους κατηγορουμένους.
Στον πατέρα του θύματος επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για την πρώτη πράξη, αυτή της ανθρωποκτονίας. Για την οπλοχρησία, δεύτερη πράξη, ποινή ενός έτους και για την τρίτη πράξη, τον εμπρησμό, δύο χρόνια.
Για τη μητέρα του θύματος η ποινή είναι 10 χρόνια κάθειρξη. Στο άκουσμα της ποινής, η μητέρα φώναζε ότι είναι αθώα και ότι δεν είχε δει ούτε μία σταγόνα αίμα, απαντώντας στην κατηγορία ότι καθάρισε τα αίματα του γιου της.
Στη θεία του θύματος, η οποία δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, επιβλήθηκε ποινή 2 χρόνια φυλάκισης.
Και, τέλος, στον αδερφό του πατέρα και θείο του θύματος, το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την πρώτη πράξη και δύο χρόνια για τον εμπρησμό. Σημειωτέον ότι ούτε αυτός βρίσκεται στην Ελλάδα.
Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων κ. Μίγας ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα πάει στο Εφετείο και κάλεσε το δικαστήριο να μην οδηγηθεί στις φυλακές η μητέρα του θύματος ωσότου αυτό να αποφανθεί.
Μετά από μια ολιγόλεπτη διακοπή, το δικαστήριο απεφάνθη η απόφαση να έχει αναστέλλουσα πορεία και η μητέρα να μην οδηγηθεί στις φυλακές.

arcadiaportal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου