Το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως προκάλεσε η επίσκεψη της διάσημης ηθοποιού Σούζαν Σάραντον στη Λέσβο, προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στους πρόσφυγες και να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και η δήλωση που έκανε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ σχετικά με το ταξίδι της στην Ελλάδα.
Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, που αναδημοσιεύει τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, επισημαίνει:
«Η Αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια Σούζαν Σάραντον επισκέπτεται το ελληνικό νησί της Λέσβου, σημείο της μαζικότερης διέλευσης προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Το ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews από την πλευρά του αναμεταδίδει τις αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε η πασίγνωστη πρωταγωνίστρια στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και η Huffingtonpost.com σε άρθρο με τίτλο «η Σούζαν Σάραντον υποδέχεται πρόσφυγες στην Ελλάδα» επισημαίνει ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «έχω έρθει εδώ για να ακούσω τις ιστορίες τους και να καταλάβω».
Επιπλέον, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News επικεντρώνεται στο ότι η Σούζαν Σάραντον δήλωσε ότι θα παραμείνει τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα, στη Λέσβο για να μπορέσει να περάσει χρόνο με τους πρόσφυγες και αναδημοσιεύει τις δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι θέλει «να αντιληφθεί τις ιστορίες τους και ακούσει τι έχουν να πουν προκειμένου να μπορέσει να εξηγήσει στον κόσμο στην πατρίδα της ποια είναι η κατάσταση, ευελπιστώντας ότι θα καταλάβει».
Το ρεπορτάζ του ΑΠΕ- ΜΠΕ από τη Λέσβο προσέλκυσε το ενδιαφέρον και του περιοδικού TIME που δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «η Σούζαν Σάραντον υποδέχεται πρόσφυγες στην Ελλάδα».
Η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα New York Daily News υπογραμμίζει ότι η «Σούζαν Σάραντον ταξιδεύει στο ελληνικό νησί της Λέσβου για να συναντηθεί με πρόσφυγες, ο αριθμός των οποίων σύντομα θα ανέλθει σε 1 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη».