17.12.15

Απομακρύνονται 9.500 τόνοι απορριμμάτων από τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας


Απομακρύνονται 9.500 τόνοι απορριμμάτων από τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας

Προσωρινή λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων των δήμων του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας δίνει η απόφαση που υπέγραψε ο εκτελών χρέη γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύσης Παναγιωτόπουλος.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, θα μεταφερθούν, μέσα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, 7.500 τόνοι απορριμμάτων από τον Πύργο στους ΧΥΤΑ Ακτίου - Βόνιτσας, Στράτου και Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου, αφού πρώτα υπογραφούν οι σχετικές προγραμματικές συμβάσεις.
Επίσης, άλλοι 2.000 τόνοι απορριμμάτων θα μεταφερθούν από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, προς τους ίδιους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας οφείλει να φροντίσει για την ταχεία λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων στον Κόροιβο, ώστε να μεταφέρονται τα ανακυκλώσιμα υλικά στο κέντρο διαχείρισης της Πάτρας.
Ακόμη, ζητείται από τον δήμο Πύργου, να προχωρήσει άμεσα τις εργασίες για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, που βρίσκεται στη θέση «Λίμνες».
Έτσι λοιπόν, με την συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να απομακρυνθούν οι ποσότητες των απορριμμάτων που βρίσκονται στους δρόμους του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και των δεκάδων τοπικών κοινοτήτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου