19.12.15

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ο «εισπράκτορας» της Πάτρας

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο «εισπράκτορας» μιας από τις σπείρες που προσπάθησε να εξαπατήσει 20 ηλικιωμένους στην Πάτρα 

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο «εισπράκτορας» μιας από τις σπείρες που προσπάθησε να εξαπατήσει 20 ηλικιωμένους στην Πάτρα  με πρόσχημα ότι τα παιδιά τους έχουν προκαλέσει τροχαίο και χρειάζονται χρήματα και τώρα αναζητούνται τουλάχιστον δύο ακόμη συνεργοί του.

Πρόκειται για έναν 35χρονο που αποπειράθηκε να αποσπάσει 20.000 ευρώ από μια 84χρονη στην περιοχή της Ελεκίστρας, στην οποία είχε τηλεφωνήσει συνεργός του παριστάνοντας τον γιατρό και της είχε πει ότι ο γιος της είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και χρειαζόταν τα χρήματα για να εγχειριστεί άμεσα. Η ηλικιωμένη απάντησε ότι είχε μόνο και 3.000 ευρώ έκλεισαν ραντεβού για να τα παραδώσει, όμως την τελευταία στιγμή κατάλαβε την κομπίνα και ειδοποίησε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο 35χρονος να συλληφθεί επ' αυτοφώρω από άνδρες της Άμεσης Δράσης.

Στην Ασφάλεια Πατρών όπου προσήχθη, αποκαλύφθηκε ότι μαζί με τους δύο συνεργούς του είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν άλλους 19 ηλικιωμένους με την ίδια μέθοδο, τους τελευταίους έξι μήνες. Μάλιστα, ένας από τους απατεώνες προσποιούνταν το παιδί των θυμάτων στην τηλεφωνική επικοινωνία των υποτιθέμενων γιατρών ή δικηγόρων με τους γονείς και τους προέτρεπε να δώσουν τα χρήματα! Ο 35χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου