26.12.15

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ! ΘΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ !!

Αναφορά του Greek-Weather.Org κάνει λόγο για έναν εκ των σφοδρότερων πολικών χιονιάδων που αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα με θερμοκρασίες βόρειου πόλου.

Μάλιστα θα ρίξει χιόνια και σε πολλές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας αλλά και στα νησιά του Αιγαίου ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα.

Είναι ένα χαμηλό ''βόμβα'' το οποίο θα αλλάξει τον καιρό όλης της Ευρώπης και της Ελλάδας, ενώ θα απασχολήσει τη χώρα μας τουλάχιστον ως και τις 5-6 Ιανουαρίου, με ψύχος το οποίο ίσως αποδειχτεί πέρα από επικίνδυνο, ίσως και φονικό για άτομα που δεν έχουν σπίτια και είναι άστεγοι και θα πρέπει η πολιτεία από τώρα να φροντίσει γι' αυτούς, μιας και το Greek-Weather.Org προβλέπει ακόμα και -10 με -15 βαθμούς Κελσίου σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Ισχυρές πολικές αέριες μάζες μαζί με χιόνια θα εισβάλλουν στην Ελλάδα στις 30 Δεκεμβρίου και θα ενωθούν με χαμηλά βαρομετρικά που θα δημιουργηθούν σε Ιόνιο και Αιγαίο πέλαγος. 

Ο συνδυασμός αυτός και με το ψύχος που θα έχει, θα μεταφράζονται σε πυκνά χιόνια ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, τόσο στις 30-31 Δεκεμβρίου, όσο και στις 1-2-3 ίσως και 4 Ιανουαρίου.
 Πρόκειται όπως αναφέρει το Greek-Weather.Org για ένα πολύ ισχυρό κυκλωνικό σύστημα το οποίο θα στριφογυρίζει γύρω από τον εαυτό του με πορεία από τα βορειοανατολικά προς τα νότια, από τα νότια προς τα δυτικά και από δυτικά προς τα βορειοανατολικά και πάλι με κέντρο το Ιόνιο και το Αιγαίο. Αυτό ο συνδυασμός θα προκαλέσει ένα κύμα χιονιά που θα διαρκέσει τουλάχιστον 4-5 ημέρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου