27.2.16

40χρονος κατηγορείται για παραπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου

 ΖΗΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΓΥΜΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 13 ΧΡΟΝΗΣ !

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 40χρονου για πορνογραφία και παραπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από καταγγελία μητέρας 13χρονης, η οποία διαπίστωσε ότι η ανήλικη κόρη της, συνομιλούσε σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με άλλους χρήστες, αντάλλασσε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου και κατόπιν προτροπής τους, είχε αποστείλει σε συνομιλητές της γυμνές φωτογραφίες της.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Άμεσα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερεύνησε τα στοιχεία και ταυτοποίησε τα ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αντιστοιχούσαν σε συγγενικό πρόσωπο του 40χρονου.
Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβηκαν στο διαμέρισμα του 40χρονου και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγαν νομότυπη έρευνα στα ψηφιακά μέσα, που κατείχε και διαχειριζόταν.
Από τον έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 40χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
• ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM και μία εσωτερική κάρτα αποθήκευσης τύπου MicroSD.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.
Ο 40χρονος, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου