26.2.16

ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου
Real fm-pamesports.gr

 
Ο Ολυμπιακός έχασε και αποκλείστηκε μέσα στο «Καραϊσκάκης» από την μέτρια βελγική Άντερλεχτ. Έχασε και τα δυο του παιχνίδια από τους Βέλγους και ουσιαστικά επιβεβαίωσε μια αποτυχημένη ευρωπαϊκή χρονιά του μη δυνάμενος να συνεχίσει στο Eyropa League .
Ένας Ολυμπιακός που στο ξεκίνημα της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη από τον περασμένο Αύγουστο άφηνε ακριβώς τις αντίθετες εντυπώσεις. Με το ποδόσφαιρο που έπαιζε δημιουργούσε την εντύπωση ,και άφηνε ελπίδες στους οπαδούς του ότι μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη και μετά τον αποκλεισμό του από το Τσαμπιονς –λίγκ. Και εκεί που μέχρι τα Χριστούγεννα πίεζε τον αντίπαλο και τον …έπνιγε , «ξαφνικά» αποσυντονίζεται. Κάτι οι τραυματισμοί, κάτι τα ντε-φορμαρίσματα, κάτι ότι δεν έκανε 2-3 μεταγραφές εκεί που είχε κενά η αναλόγων απαιτήσεως αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις, και κάτι ότι κάποιες από τις μεταγραφές απέτυχαν, διαφοροποίησαν άρδην την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού. Φάνηκε και στον αγώνα του με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης», φάνηκε και στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Φάνηκε και στην ήττα του στις Βρυξέλλες.
Είχα γράψει στο  «pamesports»μετά το ματς του Βελγίου ότι για να προκριθεί ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ..ιδρώσει. Και αυτό το έγραψα όχι για τι με καθήλωσε η ποδοσφαιρική ποιότητα της Άντερλεχτ, αλλά μου διατήρησε τις επιφυλάξεις η αγωνιστική αναποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού.
Και η επιβεβαίωση αυτών των επιφυλάξεων ήρθε χθες.
Με έναν Ολυμπιακό να μπαίνει αγχωμένο  για να ισοφαρίσει το γκολ που είχε φέρει από τις Βρυξέλλες, και το πετυχαίνει με ένα ανύπαρκτο πέναλτι με την βοήθεια του διαιτητή, και ενώ έχει χάσει δυο ευκαιρίες με τους Ιντέγιε και Ντουρμάζ που κυρίως ο πρώτος στα τελευταία ματς είναι σε …άλλο γήπεδο.
Και επειδή η ελπίδα πεθαίνει στο …τέλος.
Βλέπεις να βγαίνουν κάποιες φάσεις με τις φιλότιμες προσπάθειες των Καμπιάσο- Φορτούνη, να γίνονται ευκαιρίες αλλά να μην έρχεται το  δεύτερο γκολ.
Να λείπει ο τραυματίας Πάρντο που θα τρύπαγε την δεξιά πλευρά. Να λείπει ο καλός Ντουρμάζ που έγινε και αναγκαστική αλλαγή. Να λείπει ο Κασάμι που ήταν στον …πάγκο, να λείπει ο καλός ο Τσόρι, και κυρίως να… λείπει ο Ιντέγιε που έβγαλε μάτια στην αρχή της σεζόν.
Και εκεί που περιμένεις ο Ολυμπιακός να ανεβάσει ταχύτητα, η μέτρια ,η απλή αλλά αυστηρά πειθαρχημένη και μεθοδική σε αυτό το ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει Άντερλεχτ σου κάνει δοκάρι και σε ισοφαρίζει. Πηγαίνει το ματς στην παράταση και ενώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι καλύτερα δουλευμένη και με σαφώς ανώτερη φυσική κατάσταση από σένα σου κάνει και το δεύτερο γκολ και σε αφήνει με τα προβλήματα σου εκτός Ευρώπης .Δεν ξέχασα την κακή διαχείριση όχι μόνο χθες του Μάρκο Σίλβα, αλλά και την αποδοχή του να μην ζητήσει παίκτες εκεί που είχε διαπιστώσει ότι έχει αδυναμία ,αλλά και επιβεβαιώνοντας ότι κάποιες από τις μεταγραφές ,όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο απέτυχαν .Πάντα μιλάμε για το επίπεδο και τους στόχους που έχει ο Ολυμπιακός.
Και αν ο ταλαντούχος και φέρελπις πορτογάλος τεχνικός πήρε άλλο ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό μάθημα ,θα του φανεί χρήσιμο, ο Ολυμπιακός έχασε και μέσα στο σπίτι του και αποκλείστηκε από την Ευρώπη, απογοητεύοντας τους οπαδούς του και σαφώς ζημιώνοντας και το ταμείο του.
Επιστροφή στην Ελληνική πραγματικότητα και τους δυο ημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ .Τα υπόλοιπα αρμοδίως στην ώρα τους από τους ειδικούς…
Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον δύο με τρεις ενδεκαδάτοι θα πρέπει να αλλάξουν φανέλα…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου