6.4.16

ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ……..

Γ.Μπέζος: « Θεωρώ τομή στα υγειονομικά πράγματα  της χώρας την δυνατότητα των νοσοκομείων να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου στις υπηρεσίες outsoursing
Στο Νοσοκομείο μας θα προχωρήσουμε άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση προσβλέποντας στο μέγιστο δυνατό κοινωνικό και οικονομικό όφελος. 
Προσδοκούμε την εξοικονόμηση 350.000€ ετησίως. 
Ο σεβασμός και στο τελευταίο ευρώ του φορολογούμενου Έλληνα Πολίτη, αποτελεί μέγιστη υποχρέωση και καθήκον μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsmessinia  την πρόθεση της Διοίκησης του
Νοσοκομείου Καλαμάτας  επεξεργάζονται συντονισμένα τα στελέχη  του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, προκειμένου άμεσα να εφαρμοστεί το άρθρο 97  του πρόσφατα  ψηφισμένου N. 4368/2016,  γνωστού και ως παράλληλου  προγράμματος.
Σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο, τα Νοσοκομεία δύναται να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου απευθείας με το προσωπικό των συνεργείων καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης χωρίς την εμπλοκή των εργολαβικών εταιριών. 
Με άλλα λόγια τέρμα οι εργολάβοι καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το newsmessinia με το Διοικητή του Γ.Ν Καλαμάτας Γεώργιο Μπέζο, μας τόνισε ότι πρόθεση της Διοίκησης είναι να προχωρήσει άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση αφού και σύμφωνα με την μελέτη των οικονομικοτεχνικών στοιχείων θα υπάρξει μια εξοικονόμηση πόρων που ίσως και να προσεγγίσει το ποσό των 350.000€.
Χαρακτηριστικά μας τόνισε: « ότι και το τελευταίο ευρώ που φορολογείται από τον Έλληνα Πολίτη έχει την σημασία του και θα πρέπει να το σεβόμαστε. 
Το να μπορείς να εξοικονομήσεις 350.000€ με 400.000€ το χρόνο  δεν αποτελεί  επιλογή αλλά μέγιστη υποχρέωση  και καθήκον μας. Και σε αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε με ταχείς ρυθμούς».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου