16.7.16

ΣΤΡΑΤΟΣ: «ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» - Σκηνικό εμφυλίου στην Τουρκία - Δραματικές ώρες μετά το πραξικόπημα


Σκηνικό εμφυλίου στην Τουρκία - Δραματικές ώρες μετά το πραξικόπημα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία όπου βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα. 
Σε ανακοίνωσή του ο στρατός υποστηρίζει ότι έχει καταλάβει την εξουσία. 
Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας, ενώ κλείνουν τα αεροδρόμια της χώρας, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.
Η Τουρκία από τις 10 και μετά το βράδυ της Παρασκευής περνά τραγικές στιγμές. Ενα σκηνικό εμφυλίου έχει απλωθεί πάνω από τη χώρα και κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει όλη αυτή η υπόθεση. Πολλοί φοβούνται εμφύλιο καθώς υπάρχουν στρατιωτικοί που στηρίζουν τον Ερντογάν ενώ κόσμος άρχισε να βγαίνει στους δρόμους.
Σκηνικό εμφυλίου στην Τουρκία - Δραματικές ώρες μετά το πραξικόπημα
Αλλωστε, σε Πόλη και Αγκυρα έχουν ακουστεί πυροβολισμοί και υπάρχουν συγκρούσεις. Το σίγουρο είναι ότι ο Ερντογάν δεν ελέγχει τη χώρα, κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι αναγκάστηκε να μιλήσει μέσω skype. Αλλες πληροφορίες λένε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος προσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αλλά δεν τον άφησαν και τότε ζήτησε να πάει στη Γερμανία.
Φαίνεται πως υπάρχουν εχθροπραξιές στην τουρκική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, υπήρξε ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα πιθανότατα κοντά στην κρατική τηλεόραση αλλά και πυροβολισμούς στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου