15.7.16

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ - Παγκόσμιο σοκ και δέος από το νέο λουτρό αίματος - Τουλάχιστον 80 νεκροί


Παγκόσμιο σοκ και δέος από το νέο λουτρό αίματος - Τουλάχιστον 80 νεκροί

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί το νέο τρομοκρατικο χτύπημα που έπληξε τη Γαλλία την ημέρα της Εθνικής της εορτής, την ημέρα της πτώσης της Βαστίλλης. Ενα χτύπημα από τρομοκράτη ιδιαίτερα συμβολική αφού για πολλούς η 14η Ιουλίου είναι η ημέρα της γέννησης της αστικής δημοκρατίας όπως την γνωρίζουμε στην Ευρώπη.  Τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί της επίθεσης που διαπράχθηκε χθες βράδυ στη Νίκαια, όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί για να δει τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν το βράδυ της εθνικής εορτής της Γαλλίας, σύμφωνα με την εισαγγελία της Νίκαιας, την οποία επικαλέστηκε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο i>Tele. Σύμφωνα με μια πηγή σε κλινική της Νίκαιας που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που διακομίστηκαν σε αυτό με τραύματα που υπέστησαν στην επίθεση είναι ξένοι, κυρίως υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Ελβετίας.
Ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε τουλάχιστον 80 ανθρώπους στη Νίκαια της Γαλλίας και τραυμάτισε πολλούς άλλους, άνοιξε πυρ, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί. Ο Γάλλος υπουργός των Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι 80 άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ 18 άλλοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Παγκόσμιο σοκ και δέος από το νέο λουτρό αίματος - Τουλάχιστον 80 νεκροί
Οσο για τον τρομοκράτη φαίνεται να είναι Γαλλοτυνήσιος τρίτης γενιάς, με γαλλική υπηκοότητα, 31 ετών και κάτοικος της Νίκαιας.
Κατά πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων η παρουσία του φορτηγού τη συγκεκριμένη ώρα προκάλεσε έκπληξη και σήμανε συναγερμό στις αρχές, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συγκεντρώνονται αστυνομικοί. Αμέσως επικράτησε πανικός το πλήθος άρχισε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς το φορτηγό και ο οδηγός του επιτάχυνε και έπεσε πάνω στο πλήθος. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, έκανε και ζιγκ ζαγκ προκειμένου να χτυπήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Πριν πέσει πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος, κατά πληροφορίες, κινούνταν με ταχύτητα 50χλμ. επί δύο χλμ.
Παγκόσμιο σοκ και δέος από το νέο λουτρό αίματος - Τουλάχιστον 80 νεκροί
Μάλιστα, ο οδηγός του φορτηγού ενώ σκότωνε πατώντας με το φορτηγό του, πυροβολούσε  κατά του πλήθους. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς. Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος κατά πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες ακόμη, είναι Γαλλοτυνίσιος, 30 με 31 ετών, έπεσε νεκρός.
Αυτό που ακολούθησε δεν το χωράει ανθρώπου νους. Πολίτες που ανυποψίαστοι ήταν στους δρόμους αυτό το βράδυ της 14ης Ιουλίου ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να ξεφύγουν. Υπήρχε αίμα παντου.
Παγκόσμιο σοκ και δέος από το νέο λουτρό αίματος - Τουλάχιστον 80 νεκροί
Βρετανοί, Ελβετοί αλλά και δεκάδες άλλοι ξένοι τουρίστες είναι μεταξύ των θυμάτων καθώς έκαναν τις διακοπές τους στο γαλλικό αυτό θέρετρο και βρέθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Νίκαιας για να γιορτάσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου