16.7.16

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ !!! «Φτάνουν πια οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος»

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τους πολίτες η Κυβέρνηση συνεχίζει με έωλες υποσχέσεις να καλλιεργεί ψευδαισθήσεις ανάπτυξης.
 Πολύ πρόσφατα κυβερνητικό κλιμάκιο πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών παρέστησαν με περισσή αλαζονεία στην παράδοση, μετά από πολύχρονη καθυστέρηση, της συνδετήριας οδού της Μεγαλόπολης.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες βρήκαν προφανώς την ευκαιρία να βρεθούν νοτιότερα στην Πελοπόννησο, στην περιοχή της Μεσσηνίας, και να επιδοθούν στους προσφιλείς τους επικοινωνισμούς, τις εξαγγελίες έργων χωρίς κανένα αντίκρισμα.
Είναι απαράδεκτο να μεταχειρίζονται την αγωνία των πολιτών για την εξέλιξη βασικών αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της Πελοποννήσου προκειμένου να υπηρετήσουν μικροπολιτικές προσωπικές ιδιοτέλειες και φιλοδοξίες, όπως χαρακτηριστικά έναν από τους πιο σημαντικούς αναπτυξιακούς οδικούς άξονες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, Καλαμάτα - Ριζόμυλος – Πύλος.
Τα όσα ελέχθησαν από Γενικό Γραμματέα της συγκυβέρνησης Συριζα – ΑΝΕΛ για το τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος είναι απολύτως ασαφή, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς προγραμματισμό και χωρίς χρηματοδότηση, στέλνοντας ουσιαστικά το έργο «στις καλένδες».
Ούτε καν την άποψή τους δεν διατύπωσαν για ένα από τα σημαντικότερα και διαχρονικότερα προβλήματα της Μεσσηνίας.
Η Κυβέρνηση δεν έχει άλλο χρόνο για εικασίες και υποσχεσιολογία. Εδώ και τώρα να απαντήσει στους πολίτες της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας τι πρόκειται να γίνει με το συγκεκριμένο οδικό άξονα.
Η θέση της περιφερειακής αρχής παραμένει αμετάβλητη: ο δρόμος πρέπει άμεσα να ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών με νέα χάραξη και όχι με ημίμετρα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει την πρακτική της που διακρίνεται από σκληρή δουλειά, μόχλευση των χρηματοδοτικών εργαλείων και αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των έργων της Πελοποννήσου. Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά και αγωνίζεται καθημερινά για την επίλυση των προβλημάτων τους και ποιος με επικοινωνισμούς επιχειρεί να διαψεύσει την  απουσία του.
Ο Μεσσήνιος Υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ κ. Χαρίτσης οφείλει να σταματήσει κάθε προσπάθεια λαϊκισμού και υποσχεσιολογίας και να ενημερώσει άμεσα ποια είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου. Μέχρι τότε οι «περιοδεύοντες θίασοι εξαγγελιών» ας επιλέξουν είτε άλλη περιφέρεια, είτε τη σιωπή.    

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου