12.7.16

Επιστολή Άγγελου Χρονά και Ελένης Αλειφέρη στον υπουργό Υγείας για το Κ.Υ.Πύλου

Επιστολή  απέστειλαν η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα. Ελένη Αλειφέρη και ο Περιφερειακό Σύμβουλος Πελοποννήσου- Εντεταλμένος για θέματα Υγείας κος Άγγελος Χρονάς, προς το Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη για κάλυψη των θέσεων οδηγών ασθενοφόρου στο Π.Ε.Δ.Υ – Κ.Υ. Πύλου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
 
ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Επιτακτική ανάγκη για κάλυψη οδηγών ασθενοφόρου στο Π.Ε.Δ.Υ – Κ.Υ. Πύλου»

   Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα στο Κ.Υ. Πύλου, έπειτα από μετακίνηση ενός οδηγού, μέλους του πληρώματος ασθενοφόρου σε άλλη υγειονομική μονάδα, καλείστε να δώσετε άμεσα.
   Το πρόβλημα παρουσιάστηκε πρόσφατα και προβλέπεται να οξυνθεί τις επόμενες μέρες, με την αύξηση των επισκεπτών και των τροχαίων ατυχημάτων καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε περίοδο αιχμής, όπως αυτή που διανύουμε, η συγκεκριμένη μονάδα, καλύπτει πληθυσμό που πιθανόν ξεπερνά τα 30.000 άτομα. Την αγωνία του έχει εκφράσει εγγράφως και ο  Διευθυντής του Κ.Υ Πύλου κ. Ρεντούλης Μιχάλης, καθώς και ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος κ. Καφαντάρης Δημήτριος έχει ήδη ενεργήσει με προσωρινή, μερική κάλυψη του πληρώματος.
   Εάν αυτές τις μέρες χρειαστεί κάποια επείγουσα διακομιδή, τότε αναγκαστικά θα κληθεί το πλησιέστερο ασθενοφόρο από την πόλη των Φιλιατρών ή της Καλαμάτας, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας,  καθώς η απόσταση και στις δύο περιπτώσεις απαιτεί 45’ – 60’ λεπτά τουλάχιστον.
   Η υπάρχουσα κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή και υπευθυνότητα. Με δεδομένο ότι οι ήδη υπηρετούντες, παρόλο που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, δεν επαρκούν να καλύψουν και τις 90 βάρδιες που υπάρχουν το μήνα, οι ελλείψεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί μπορεί να έχουν τραγικές συνέπειες στην επείγουσα μεταφορά τραυματιών ή ασθενών.
   Με το παρόν έγγραφο, αιτούμαστε να ενεργήσετε άμεσα και να ενισχύσετε με οδηγούς ασθενοφόρου το Κ.Υ. Πύλου ώστε να καλυφθεί το σύνολο του 24ώρου και να εκλείψει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, λαμβάνοντας υπ’ όψη τη σοβαρότητα της κατάστασης.
 Ευελπιστώντας στην άμεση ανταπόκριση του αιτήματός μας, καθώς η ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας αποτελεί μια από τις σημαντικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παραμένουμε στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.
                                                                     
Άγγελος Χρονάς                                                                                                                        
Περιφερειακός Σύμβουλος                                                                    Ελένη Αλειφέρη - Καταθανάση
Πελοποννήσου – Εντεταλμένος                                                         Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας
για θέματα Υγείας στην Π.Ε. Μεσσηνίας                                            


 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
 1. Δήμαρχο Πύλου -  Νέστορος       κ. Καφαντάρη Δημήτρη
 2. Διευθυντή του ΠΕΔΥ - Κέντρου Υγείας Πύλου    κ. Ρεντούλη Μιχάλη
 3. Διοικητή 6η Υγειονομικής Υπηρεσίας Περ. Πελοποννήσου      Ιονίων Νήσων – Ηπείρου &         Δυτικής Ελλάδας    κ. Γιαννόπουλο Γιώργο

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου