22.12.16

ΒΙΝΤΕΟ - Οι σύγχρονοι "Άθλιοι" των Αθηνών - Ουρές για μια δωρεάν γκοφρέτα!

Την ώρα που η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα κορυφώνεται και οι καταναλωτές ξοδεύουν στις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες ό,τι περίσσεψε από φόρους και λογαριασμούς, κάποιοι συμπολίτες μας στοιβάζονται στην ουρά περιμένοντας μια δωρεάν γκοφρέτα που θα τους κρατήσει τις κρύες ημέρες των εορτών.

Άστεγοι, άποροι, πρόσφυγες, άνεργοι, εξαρτημένα άτομα ακόμη και χαμηλοσυνταξιούχοι περιμένουν υπομονετικά στην οδό Ευριπίδου, μέσα στο κρύο, προκειμένου να πάρουν μια τριάδα γκοφρέτες για να ανταπεξέλθουν στο κρύο και τη φτώχεια που θα τους κάνουν παρέα και τα φετινά Χριστούγεννα.

Τη διανομή έχει αναλάβει η φιλανθρωπική οργάνωση Stelios και, όπως λένε οι άνθρωποι που ζουν στους δρόμους της πρωτεύουσας, είναι το μόνο δώρο που θα πάρουν τα φετινά Χριστούγεννα.
"Όταν ζεις με 300 ευρώ και πεινάς περιμένεις και μια ώρα για μια γκοφρέτα", λέει ο Γιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος με καθεστώς ημιαπασχόλησης, ένας από τους εκατοντάδες, σύγχρονους "Άθλιους" των Αθηνών τους οποίους δεν θα επισκεφθεί ούτε φέτος ο Άγιος Βασίλης...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του  newsit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου