23.12.16

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ...ΠΑΡΑΛΙΕΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΑΡΩΝΕΙ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !!!

Γεγονός θα είναι τα "λευκά" Χριστούγεννα στην Κρήτη, όπως όλα δείχνουν, καθώς οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στο νησί τα τελευταία 24ωρα (ακόμα και σε παραλίες) θα συνεχιστούν

 Από όλα είχε η  ... επέλαση του χιονιά στην Κρήτη!

Από "λευκές" παραλίες - ναι καλά διαβάσατε- μέχρι προβλήματα, εγκλωβισμένους οδηγούς και κλειστά σχολεία...
Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι θυελλώδεις άνεμοι, οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες ηταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κυρίως στην ανατολική Κρήτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και στα δυτικά δεν υπήρξαν θέματα, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στον Ομαλό αλλά και στο δρόμο για τη Σούγια. 
Στα σημεία αυτά κρίθηκε απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων όπως και στα ορεινά της Βιάννου ενώ χιόνι έπεσε ακόμη και γύρω γυρω από το Ηράκλειο! Μάλιστα, είχαμε το μεσημέρι ακόμη και χαλαζόπτωση - ευτυχώς μικρής έντασης- και μέσα στην πόλη...
Λόγω των χιονοπτώσεων δεν λειτούργησαν  τα σχολεία στους Δήμους: Βιάννου, Οροπεδίου Λασιθίου και στις δημοτικές ενότητες: Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα Γόρτυνας, μετά από σχετικές αποφάσεις των δημάρχων, κάτι που θα αποσαφηνιστεί εάν θα ισχύσει και για την Παρασκευή.
Προβλήματα, ακόμη, καταγράφηκαν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης της Σητείας και στο οδικό δίκτυο Ζήρου - Αρμένων αλλά και στη διαδρομή Σφάκας - Τουρλωτής, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία.
Οι υπηρεσίες των Δήμων όπου σημειώνονται χιονοπτώσεις βρίσκονται επί ποδός και με μηχανήματα παρεμβαίνουν για τον καθαρισμό των δρόμων σε συνεργασία πάντα με την Πολιτική Προστασια της Περιφέρειας.
Από τα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι η παραλία του Μακρύ Γυαλού ... άσπρισε από το χιόνι προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα...

Παρέα  νεαρών εγκλωβίστηκε και ζήτησε βοήθεια 

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΜΑΚ 

Σε εξέλιξη βρίσκεται περίπου από τις 4.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό μιας παρέας νεαρών που αποφάσισε να απολαύσει τα χιόνια και εγκλωβίστηκε στα Λειβαδιώτικα Όρη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τρεις νεαροί ειδοποίησαν τις αρχές ότι εχουν εγκλωβιστεί στα χιόνια με το 4Χ4 όχημα τους και δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν, καθώς δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό στο αυτοκίνητο.

Με αφορμή το περιστατικό, οι εκπρόσωποι της πυροσβεστικής απευθύνουν έκκληση σε όσους θα επιχειρήσουν να κάνουν τη βόλτα τους στη χιονισμένη Κρήτη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και κατάλληλα εξοπλισμένοι.

Στο μεταξύ κλειστά αναμένεται να μείνουν και σήμερα πολλά σχολεία σε ορεινές περιοχές του νησιού...



πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου