24.12.16

ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ «ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ»ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΟΥ.

ΤΟΥ:ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Κάποια από τα σημερινά παιδιά σαφώς και δεν έζησαν τις περιπέτειες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Του «Γηραιού» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Της ποδοσφαιρικής ομάδας που αρκετοί ,αν δεν την έμαθαν σίγουρα πήγαιναν και έβλεπαν τα παιχνίδια της μετά τις 22 Νοεμβρίου του 1975.
Ημερομηνία σταθμός για το ελληνικό ποδόσφαιρο ,όταν στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης ήρθε από την Τασκένδη ο «Νουρέγιεφ» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ποδοσφαιριστής που όπως λίγοι χόρευε πάνω στο γρασίδι με την μπάλα.
Ο Βασίλης Χατζηπαναγής
Μέσα από τα κόλπα του «Βάσια» οι αντίπαλοι προπονητές και ποδοσφαιριστές αλλά ακόμη και οι αντίπαλοι φίλαθλοι σεβάστηκαν περισσότερο τον «Γηραιό» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τον Βασίλη Χατζηπαναγή που γέμιζε τα γήπεδα όπου έπαιζε ο Ηρακλής. Τον Χατζηπαναγή  που έφτασε τον Ηρακλή να πρωταγωνιστεί και να αγγίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1983 2 χρόνια μετά τον υποβιβασμό του για απόπειρα δωροδοκίας παίκτη του ΠΑΟΚ!!!
Από το 1982 την τύχη της ομάδας είχε πάρει ο μακαρίτης επιχειρηματίας τότε Σαλονικιός Πέτρος Θεοδωρίδης.
Ο Πανέξυπνος πόντιος που είχε σταθερή αξία τον Χατζηπαναγή και ότι καλό έβγαινε το έδινε σε ομάδες των Αθηνών.
Έτσι και ενώ ο Χατζηπαναγής  έκλεισε τον κύκλο της ποδοσφαιρικής «Ομηρίας» του και ταυτόχρονα την καριέρα του, ο Θεοδωρίδης το 1999 πούλησε τον Ηρακλή στον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιλιναίο.
Έριξε  λεφτά ο Μυτιληναίος πήρε παίκτες, έφτιαξε γραφεία έφτιαξε το γήπεδο αλλά …η επιλογή Σπανουδάκη ήταν η καταστροφή όσων πιθανόν ήθελε να κάνει. Και η δημόσια ομολογία του ότι έκανε …λάθος που πήρε τον Ηρακλή έπρεπε να πάρει τον ΠΑΟΚ τον έβαλε στη μαύρη λίστα .Από εκεί και πέρα ο κατήφορος και ‘το χάος.
Ήρθε ο Ρέμος που αντί να φέρει στα ίσια τα οικονομικά δημιουργήθηκαν περισσότερα. Μέχρι το 2011-12 που με τον Γιάννη Τάκη ο Ηρακλής για δεύτερη φόρα στην Ιστορία του στιγματίζεται με τον υποβιβασμό του για πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες!!!. Ο Ηρακλής φτάνει να παίζει… Δ΄ Εθνική!!!Έτσι με το ΑΦΜ των Ποντίων της Κατερίνης  επιχειρείται η επανεκκίνηση του «Γηραιού». Και από τις στάχτες ο Ηρακλής επανακάμπτει. Λες όμως και σέρνει … «Κατάρα». Εκεί που λες ότι τα παθήματα έγιναν μαθήματα ,κάποιοι αετονύχηδες  ανακαλύπτουν τον ομογενή από τον Καναδά Σπύρο Παπαθανασάκη για να συνεχιστεί το ίδιο… βιολί .
Ο Ηρακλής με τα χίλια ζόρια μετά την επάνοδο του στην μεγάλη λίγκα ξεκινάει ‘φέτος το πρωτάθλημα ,με τον Καναδό να παραμένει πρόεδρος και να ψάχνει…. επενδυτές να πουλήσει και τους παίκτες απλήρωτους χωρίς δώρο άγιες ημέρες με υποσχέσεις και θα… δούμε. Με τους παίκτες να φεύγει ο ένας μετά τον άλλο.
Θα κλείσω με δύο επισημάνσεις.
Πρώτον. Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει  το ιστορικό σωματείο του Ηρακλή αυτόν τον ακραίο ευτελισμό.
Έτσι δυστυχώς για μια ακόμη φορά από τα χρονιά του
«Νουρέγιεφ» έλαχε στους έλληνες ποδοσφαιρόφιλους και δη τους οπαδούς του Ηρακλή να βιώσουν εκ νέου και την παρακμή της ομάδας στα χέρια του Καναδού ομογενή.
Με την απειλή του εφιάλτη της διάλυσης δυστυχώς να είναι Ορατός…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου