23.12.16

ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ... ΤΥΧΑΙΑ ! Νεκρός από πυροβολισμούς στο Μιλάνο ο μακελάρης του Βερολίνου - Επιβεβαιώνει την ταυτότητά του ο ISIS


Νεκρός από πυροβολισμούς στο  Μιλάνο ο μακελάρης του Βερολίνου - Επιβεβαιώνει την ταυτότητά του ο ISIS

Νεκρός ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μιλάνο έπεσε ο ύποπτος για την επίθεση με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, Ανις Αμρι.
Ο Τυνήσιος φώναξε «μπάσταρδοι αστυνομικοί», πριν πέσει νεκρός έξω από το Μιλάνο, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με δυο ιταλούς αστυνομικούς, την περασμένη νύχτα, δήλωσαν οι υπεύθυνοι των ερευνών.
Μάλιστα, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε από την αστυνομία στο Μιλάνο είναι εκείνος που πραγματοποίησε την πολύνεκρη επίθεση με την νταλίκα στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.
Ο αυτουργός της επίθεσης του Βερολίνου «πραγματοποίησε μία νέα επίθεση εναντίον αστυνομικής περιπόλου στο Μιλάνο και σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης Amaq.
Ο 24χρονος Τυνήσιος Άνις Άμρι, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, είχε δηλώσει πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το AMAQ.
Νεκρός από πυροβολισμούς στο  Μιλάνο ο μακελάρης του Βερολίνου - Επιβεβαιώνει την ταυτότητά του ο ISIS Στις εικόνες φαίνεται ο Τυνήσιος Άνις Άμρι να ορκίζεται πίστη στον αρχηγό της οργάνωσης, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.
Ο άνδρας, ο οποίος εμφανίζεται να φορά παλτό και να στέκεται σε μια γέφυρα πάνω από έναν ποταμό, μιλάει κοιτώντας τον φακό. Δηλώνει την πρόθεσή του να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους που έχουν σκοτωθεί στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και καλεί σε επιθέσεις εναντίον των «σταυροφόρων».
Νεκρός από πυροβολισμούς στο  Μιλάνο ο μακελάρης του Βερολίνου - Επιβεβαιώνει την ταυτότητά του ο ISIS Η ημερομηνία και η περιοχή όπου γυρίστηκε το βίντεο, διάρκειας σχεδόν 3 λεπτών, δεν αναφέρονται.
Λίγο νωρίτερα, το Amaq μετέδωσε ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο.
Ένας από τους δυο αστυνομικούς έχει τραυματισθεί στον ώμο, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Οι ιταλοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τις επόμενες ώρες θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο 'Αμρι είχε επαφές ή, ενδεχομένως, κάποιο δίκτυο σε θέση να τον στηρίξει στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες με τον σκοό αυτόν εξετάζεται το περιεχόμενο της κάρτας sim του κινητού που είχε στην κατοχή του.
«Θα μπορούσε να πραγματοποιήσει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, ήταν ένας άκρως επικίνδυνος φυγόδικος», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι. Ο 'Αμρι, βάσει των μαρτυριών των αστυνομικών, είχε απασφαλίσει το περίστροφο, για να μπορεί αμέσως να πυροβολήσει, όπως και έπραξε.
Ο νομάρχης του Μιλάνου, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο 'Αμρι εντοπίσθηκε κατά την διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, αλλά στο πλαίσιο των ιδιαίτερα αυξημένων μέτρων ασφαλείας.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μιλάνου λέει ότι οι ιταλικές αρχές δεν είχαν πληροφορίες ότι ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο ενδεχομένως να βρίσκεται στο Μιλάνο.
Ο ίδιος είπε ότι ο Τυνήσιος Άμρι έδειχνε ύποπτος και ότι τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί στη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας.
Η ιταλική La Stampa μεταδίδει ότι ο 24χρονος Τυνήσιος έπεσε νεκρός σε πλατεία της ιταλικής πόλης όταν αστυνομικοί τον πλησίαζαν για αναγνώριση στοιχείων. Τότε εκείνος φέρεται να άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών πέφτοντας στη συνέχεια νεκρός.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι στην τσάντα που κρατούσε δεν βρήκαν χαρτιά που να παραπέμπουν στην ταυτότητά του, παρά μόνο ένα εισιτήριο που τον φέρει να είχε φτάσει μόλις με τρένο από τη Γαλλία.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. 
Η ιταλική αστυνομία είχε πληροφορίες ότι ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου βρισκόταν σε προάστιο του Μιλάνου, σύμφωνα με πηγή.
Σε προηγούμενο τηλεγράφημά του το πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία της Δανίας μετέδωσε ότι ένας άνδρας που μοιάζει με τον Τυνήσιο ύποπτο εθεάθη στην πόλη Άαλμποργκ, στη βόρεια Δανία, κι ότι η αστυνομία έχει καλέσει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς διεξάγεται επιχείρηση.
Δηλώσεις από την Μέρκελ
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα κάνει μια δήλωση στις 16:00 ώρα Ελλάδας για τον Άνις Άμρι, τον Τυνήσιο που θεωρείται ύποπτος για την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου και ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα από την ιταλική αστυνομία.
Επιβεβαιώνει το ISIS
Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας AMAQ της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Ικανοποίηση στη Ρώμη
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι δήλωσε ότι η αστυνομία αντέδρασε σκοτώνοντας τον 'Αμρι την περασμένη νύχτα, λίγο μετά τις 3, έξω από το Μιλάνο.
«Μίλησα προσωπικά με τον αστυνομικό Κρίστιαν Μόριο, που τραυματίσθηκε, και τον ευχαρίστησα για τον επαγγελματισμό του». "Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο", πρόσθεσε ο υπουργός.
«Χάρη στην ενέργειά του, οι Ιταλοί θα μπορέσουν να περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα», τόνισε ο Μινίτι ευχαριστώντας όλα τα σώματα ασφαλείας, «για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη».
Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών δείχνει ότι το σύστημα, στο σύνολό του, είναι αποτελεσματικό.
«Ανακούφιση» στο Βερολίνο, η τρομοκρατική απειλή παραμένει, ωστόσο, υψηλή
Η ανακοίνωση του θανάτου του κύριου ύποπτου ως δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο αποτελεί ανακούφιση για τη Γερμανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.
«Πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ότι πρόκειται πραγματικά για το πρόσωπο αυτό και, αν επιβεβαιωθεί, τότε το υπουργείο Εσωτερικών είναι ανακουφισμένο που το άτομο αυτό δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τομπίας Πλάτε.
Παρ' όλα αυτά, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε πως η τρομοκρατική απειλή στη Γερμανία παραμένει υψηλή.
«Το αποτέλεσμα του ανθρωποκυνηγητού δεν αλλάζει δυστυχώς το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Γερμανία – παραμένει υψηλό και οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.Ο ντε Μεζιέρ είπε ακόμη πως θα συζητήσει με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάικο Μάας τι αλλαγές χρειάζονται ως συνέπεια της επίθεσης, αν και υπογράμμισε ότι έχει ήδη κάνει προτάσεις για αλλαγή των κανονισμών απέλασης.
«Επιφυλάσσομαι του δικαιώματος να υποβάλω και άλλες προτάσεις ώστε η Γερμανία να γίνει ακόμη πιο ασφαλής», είπε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου